zyra e gruas

Aktivitet ndërgjegjësues në luftën kundër kancerit të gjirit 

Aktivitet ndërgjegjësues në luftën kundër kancerit të gjirit 

Përgjegjësja e Zyrës së Gruas në KMSH, znj. Fatma Karaj, mori pjesë në aktivitetin që organizoi Gjysmëhëna Shqiptare me banorët e Krrabës, një aktivitet ndërgjegjësues në luftën kundër kancerit të gjirit.  Në fjalën e saj znj. Karaj theksoi se, organizime të tilla janë tepër të vlefshëm në sensibilizimin e shoqërisë dhe një kontribut i vyer […]

Zyra e Gruas, iftar me personalitete të shquara

Zyra e Gruas, iftar me personalitete të shquara

 Zyra e Gruas në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë shtroi një iftar, ku morën pjesë përfaqësuese të botës së mendimit, biznesit, artit, politikës, medias, drejtuese të shoqatave të ndryshme, si dhe përfaqësuese të shoqërisë civile. Të pranishmet i përshëndeti Përgjegjësja e Zyrës së Gruas, znj. Fatma Karaj, e cila theksoi se Ramazani është muaji i mëshirës, […]

Panairi i bamirësisë : “Stop dhunës, bëhu rreze shprese”

Panairi i bamirësisë : “Stop dhunës, bëhu rreze shprese”

Zyra e Gruas në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë në bashkëpunim me Drejtorinë e Mbrojtjes dhe Përfshirjes Sociale pranë Bashkisë së Tiranës organizuan një panair bamirësie në ndihmë të grave të dhunuara.  “Stop dhunës, bëhu rreze shprese”, ishte motoja e këtij panairi ushqimor, të ardhurat e të cilit do të shkojnë për gratë e dhunuara. Nënkryetari […]

Zyra e Gruas, program artistik me rastin e festave të nëntorit

Zyra e Gruas, program artistik me rastin e festave të nëntorit

Në kuadër të festave të nëntorit, Zyra e Gruas në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë organizoi programin artistik: “Gruaja, dora e artë e shoqërisë”, si finalizim i konkursit me punime artistike me të njëjtin emër. Në aktivitet ishin të pranishëm, nënkryetari i Komunitetit Mysliman, Ali Zaimi, kancelari Ylli Cikalleshi, Përgjegjësja e Zyrës së Gruas, Fatma Karaj […]

Dibër, veprimtari mbi rolin e familjes në Islam

Dibër, veprimtari mbi rolin e familjes në Islam

Përfaqësuese të Zyrës së Gruas janë ndalur këtë të enjte në Dibër, ku kanë zhvilluar ciklin e përjavshëm të ligjëratave fetare nëpër rrethe. Në takimin me besimtaret e këtij rrethi, është folur mbi rolin e familjes në Islam dhe shembullin e Profetit Muhamed a.s. Znj. Nadia Lika në fjalën e saj  theksoi se jeta familjare […]

Ligjërata të përjavshme me besimtaret e Tiranës

Ligjërata të përjavshme me besimtaret e Tiranës

Zyra e Gruas në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë, ka nisur ciklin e përjavshëm të ligjëratave me besimtaret e Tiranës, ku do të trajtohen tema të ndryshme fetare, sociale e kulturore. Në takimin e parë të zhvilluar në selinë e Komunitetit Mysliman, përgjegjësja e Zyrës së Gruas, znj. Fatma Karaj, trajtoi temën “Cilësitë e besimtareve”. “Çdo […]

Fillon cikli i ligjëratave në burgun e Ali Demit

Fillon cikli i ligjëratave në burgun e Ali Demit

Përfaqësuese të Zyrës së Gruas zhvilluan një takim me gratë e burgut të Ali Demit, ku dhe filloi cikli i ligjëratave fetare në këtë institucion. Tema e ligjëratës së parë ishte: “Të ecësh në gjurmët e Profetit a.s.” Përgjegjësja e Zyrës së Gruas, Fatma Karaj, falënderoi drejtuesit e institucionit, të cilët e kanë mirëpritur idenë e Zyrës […]

Zyra e Gruas organizon programin artistik “Për ty nënë”

Zyra e Gruas organizon programin artistik “Për ty nënë”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (Zyra e Gruas) organizoi ditën e sotme programin artistik “Për ty nënë”, me pjesëmarrjen e aktores së mirënjohur, Artistes së Popullit znj. Margarita Xhepa. Në fjalën e saj përshëndetëse përgjegjësja e Zyrës së Gruas në Komunitetin Mysliman, znj. Fatma Karaj, u shpreh se për një besimtare çdo ditë është dita e […]

Një familje e shëndoshë për një shoqëri më të mirë

Një familje e shëndoshë për një shoqëri më të mirë

Në kuadër të nismës së takimeve dhe njohjeve me besimtaret nëpër rrethe të ndryshme të Shqipërisë, përfaqësues të Zyrës së Gruas, zhvilluan një takim më datë 14 Shkurt 2015, me gratë e Durrësit. Takimi u hap me lexim Kur’ani dhe më pas përgjegjësja e Zyrës së Gruas znj. Fatma Karaji në fjalën e saj theksoi […]

Zyra Gruas, takim me besimtaret e Fushë-Krujës

Zyra Gruas, takim me besimtaret e Fushë-Krujës

Përfaqësuese të Zyrës së Gruas, zhvilluan një takim me besimtaret e Fushë-Krujës ditën e shtunë më 27 dhjetor 2014. Përgjegjësja e Zyrës së Gruas, Fatma Karaj, në fjalën e saj foli mbi rolin e gruas në Islam. Sipas saj, Islami i riktheu dinjitetin e humbur gruas dhe e bëri atë  të barabartë me burrin dhe […]

Page 1 of 212