zyber hallulli

Presidenti Nishani dekoron disa personalitete myslimane në darkën e Bajramit

Presidenti Nishani dekoron disa personalitete myslimane në darkën e Bajramit

Presidenti i Republikës SH.T.Z. Bujar Nishani me rastin e festës së Fitër Bajramit ka shtruar një darkë solemne në Pallatin e Brigadave, ku ka dekoruar edhe disa personalitete, sipas propozimeve dërguar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë. Të pranishëm, në këtë ceremoni ishin Kryetari i KMSH-së, z. Skender Bruçaj, Kryetari i Parlamentit, z. Ilir Meta, kryeprokurori […]

H. Zyber Hallulli

H. Zyber Hallulli

(1842-1927) Kryetari i parë i Bashkisë Tiranë (1912), themelues i “Shtëpisë së fëmijës”, Tiranë Zyber Hallulli, i quajtur nga populli i Tiranës edhe “babai i jetimëve”, lindi në Tiranë më 1842 dhe rridhte nga një familje autoktone me tradita fetare e patriotike. Mësimet e para i kreu në shkollën e mesme “Ruzhdie” të vendlindjes. Më […]

KMSH dhuron çanta dhe mjete shkollore për fëmijët e “Zyber Hallullit”

KMSH dhuron çanta dhe mjete shkollore për fëmijët e “Zyber Hallullit”

Drejtoria e Çështjeve Sociale në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë, me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor 2014 -2015, zhvilloi sot paradite një aktivitet social ku dhuroi çanta dhe mjete shkollore për fëmijët e shtëpisë “Zyber Hallulli” në kryeqytet, si dhe mjete didaktike për stafin mësimor dhe edukativ. Aktivitetin e përshëndeti nënkryetari i Komunitetit […]

KMSH dhurata për fëmijët e “Zyber Hallullit”

KMSH dhurata për fëmijët e “Zyber Hallullit”

“Unë dhe ai që përkujdeset për jetimin do të jemi si këta të dy në xhenet (dhe bashkoi gishtin tregues me atë të mesit).” Profeti Muhamed a.s. Në kuadër të Ditës Kombëtare të Fëmijëve Jetimë, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Drejtoria e Çështjeve Sociale, zhvilloi sot paradite një aktivitet bamirësie me fëmijët e shtëpisë “Zyber Hallulli”. Myftiu […]

Zyra e Gruas në KMSH, feston me fëmijët e “Zyber Hallullit”

Zyra e Gruas në KMSH, feston me fëmijët e “Zyber Hallullit”

Zyra e Gruas në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë më datë 12.10.2013 në vigjilje të festës së Kurban Bajramit organizoi programin fetaro-kulturor për fëmijët e jetimores Zyber Hallulli. “Sot ka ardhur një kohë e vështirë. Nuk është e thjeshtë ti mbijetosh rrjedhës së kësaj bote kaq të egër dhe të ashpër, kthetrat e se cilës kërcënojnë […]