zvicer

Kryetari i KMSH-së, vizitë në Zvicër

Kryetari i KMSH-së, vizitë në Zvicër

Kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj zhvilloi një vizitë treditore në Zvicër, ku mori pjesë në 25 vjetorin e themelimit të Xhamisë së Shqiptarëve el-Hidaje. Në programin artistik të organizuar me këtë rast, Kryetari Bruçaj theksoi se, është një kënaqësi e veçantë dhe privilegj të qëndrosh mes bashkëkombësve që kanë themeluar këtë xhami, e cila shërben […]

Një delegacion i shqiptarëve të Zvicrës, vizitë në KMSH

Një delegacion i shqiptarëve të Zvicrës, vizitë në KMSH

Një delegacion i shqiptarëve myslimanë të Zvicrës, i kryesuar nga z. Amet Memedi, zhvilloi një vizitë në Komunitetin Mysliman ku u prit nga Kryetari Skender Bruçaj, Nënkryetari Bujar Spahiu dhe Drejtori i Kulturës Genti Kruja. Kryetari Bruçaj i njohu vizitorët me veprimtarinë e gjerë e të larmishme të institucionit, si dhe me sfidat me të […]

KMSH simpozium në Zvicër “Shembulli profetik tek dijetarët myslimanë shqiptarë”

KMSH simpozium në Zvicër “Shembulli profetik tek dijetarët myslimanë shqiptarë”

  Promovohet libri “100 personalitete shqiptare të kulturës islame” Një delegacion i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, i përbërë nga kancelari z. Ali Zaimi, drejtori i Kulturës në KMSH z. Genti Kruja dhe drejtori i Financës z. Ylli Cikalleshi, zhvilluan një vizitë zyrtare disa ditore në Zvicër, ku u organizuan disa aktivitete, si seminari në Universitetin […]

Myslimanët shqiptarë në Zvicër dhurojnë gjak në emër të dashurisë njerëzore

Myslimanët shqiptarë në Zvicër dhurojnë gjak në emër të dashurisë njerëzore

Qendra Kulturore Islame Shqiptare e Wetzikonit në Kantonin e Cyrihut, ka realizuar me sukses aksionin bamirës për dhurimin e gjakut, pikërisht në muajin e lindjes së Muhamedit a.s., me moton “E dua Pejgamberin, e dua njeriun”. Interesimi ishte shumë i madh nga ana e anëtarëve të kësaj qendre, e po ashtu, këtij aksioni iu bashkangjitën […]