xhamia me e vjeter

Xhamia më e vjetër në Bosnje drejt rindërtimit

Xhamia më e vjetër në Bosnje drejt rindërtimit

Një ndër godinat e regjistruara kohë më parë si pjesë e trashëgimisë kulturore botërore në listën e organizatës së UNESCO-s, ka qenë dhe xhamia e Ferhat Pashës në qytetin e Banja Lukës, në Bosnje. Në vitin 1993 forcat serbe e bombarduan xhaminë në fjalë dhe e shkatërruan atë totalisht. Barbaria e tyre nuk u ndal […]