xhami

Inagurohet Çezmja e Xhamisë së Parrucës

Inagurohet Çezmja e Xhamisë së Parrucës

Ditën e xhuma, më 14 gusht 2015, pas faljes së namazit të xhumasë në xhaminë e Parrucës, u zhvillua ceremonia e inaugurimit të Çezmes së Xhamisë së Parrucës, një bamirësi komunitare e besimtarit H. Besnik Elbasani. Pas falënderimeve të bëra nga hytbeja e xhumasë për këtë vepër të mirë, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari, […]

Kur je e vendosur…

Kur je e vendosur…

Ajo është një vajzë e lindur dhe e rritur në një qytet verior të njohur për historinë e tij të lashtë, për kulturën, krenarinë dhe traditat fetare. Familja e saj edhe pse myslimane në origjinë, për shkak të sistemit komunist kishin përqafuar komunizmin dhe ateizmin si ideologji. Deri kur përfundoi shkollën e mesme ajo nuk […]

Xhamitë më të njohura në botën islame

Xhamitë më të njohura në botën islame

Xhamitë janë vende ku përmendet Zoti në mënyrë të vazhdueshme. Vend në të cilin besimtari vendoset përballë mëshirës së Krijuesit. Xhamia e lidh besimtarin me botën tjetër, mes fizikes dhe shpirtërores, një dritë që të udhëheq drejt botës së amshuar. Besimtari lidhjen me Krijuesin e tij mund ta vendosë kurdo në çdo kohë dhe në […]

Xhamia e parë dizenjuar nga një grua

Xhamia e parë dizenjuar nga një grua

Xhamia Shakirin është xhamia e parë dizajnuar nga një grua. Xhamia është ndërtuar në Stamboll dhe ka një stil dhe bukuri të veçantë. Stili është një kombinim i dizajnit bashkëkohorë dhe modern. Xhamia me kapacitet 500 persona është dizenjuar dhe projektuar nga Zeynep Fadıllıoğlu. Ajo është e famshme në dizenjimin e dyqaneve, restoranteve dhe hoteleve […]

Emërtimet dhe domethënia e Kolonave të Xhamisë së Profetit a.s.

Emërtimet dhe domethënia e Kolonave të Xhamisë së Profetit a.s.

Në xhaminë e Profetit a.s. ndodhen disa kolona që kanë një rëndësi të veçantë. Falë Zotit këto kolona i kanë mbijetuar kohërave deri në ditët e sotme. Shumë njerëz që e vizitojnë Xhaminë e Profetit janë të painformuar në lidhje më këto kolona, prandaj në këtë artikull do të përpiqemi të ilustrojmë vendndodhjen e secilës […]

Premiera e dokumentarit “Tirana, qyteti i themeluar nga xhamitë”

Premiera e dokumentarit “Tirana, qyteti i themeluar nga xhamitë”

  400 vjet më parë, do të hidhej gurëthemeli i një qyteti të ri, e askush nuk e dinte se ai do të bëhej kryeqendra e shqiptarëve. Në vazhdën e aktiviteteve me rastin e 400 vjetorit të themelimit të Tiranës Komunitetit Mysliman shfaqi premierën e dokumentarit “Tirana,qyteti i themeluar nga xhamitë” Ky produksion filmik është […]

Një xhami 5 shekullore në brigjet e Durrësit 2000 vjeçar

Një xhami 5 shekullore në brigjet e Durrësit 2000 vjeçar

Kjo xhami qindra vjeçare është një nga objektet  e kultit më të vjetra, më të njohura dhe të frekuentuara në qytetin bregdetar të Durrësit. nga Irida VATA, Durrës – Drita Islame Xhamia Fatih është xhamia e tretë më e vjetër në Shqipëri  pas asaj të Beratit dhe të Korçës. Ajo është ndërtuar në vitet 1502-1503 […]

Tirana, qyteti i themeluar nga Xhamitë

Tirana, qyteti i themeluar nga Xhamitë

  nga Edmond SHARKA Tirana, qendra e mbarë shqiptarëve prej rreth një shekulli, ku sytë e tyre janë drejtuar për të parë ndryshimin për mirë të shqiptarëve kudo që janë, qyteti i cili pësoi një rritje të paparashikuar nga një dekadë në tjetrën gjatë gjithë shekullit XX dhe dekadën e parë të shek. XXI, sa […]

Inaugurohet xhamia e re në Kashar-Valis

Inaugurohet xhamia e re në Kashar-Valis

  Banorët e fshatit Kashar-Valis kanë përjetuar me emocion hapjen e xhamisë së re. Kjo ngjarje është shoqëruar me një ceremoni solemne ku ishin të pranishëm Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Selim Muça, Myftiu i Tiranës, H. Ylli Gurra, kryetari i Komunës Kashar, z. Besnik Fuçia, drejtori i shoqatës “Gjysmëhëna e Kuqe”, Hamad […]

Korçë, xhami e re dhe qendër shëndetësore në fshatin Qatrom

Korçë, xhami e re dhe qendër shëndetësore në fshatin Qatrom

Në Qatrom të Korçës është inauguruar më 4 qershor 2013, xhamia së bashku me qendrën e re shëndetësore të fshatit, investim i një grupi donatorësh nga Kuvajti i realizuar nën kujdesin e fondacionit “Mirësia” – Zyra e Shqipërisë . Pjesë e kësaj ceremonie të prerjes së shiritit ishin kryetari i Këshillit të Përgjithshëm të KMSH-së, […]

Page 1 of 212