xhami e re

Një dhuratë e bukur për banorët e fshatit Ahmetaq

Një dhuratë e bukur për banorët e fshatit Ahmetaq

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Bujar Spahiu, së bashku me myftiun e Tiranës, z. Ylli Gurra, zv/myftiun Bilal Teqja, donatorët, përfaqësuesit e shoqatave kontribuuese, si dhe besimtarët e shumtë të zonës, inauguruan xhaminë e re në fshatin Ahmetaq të kryeqytetit. Aktiviteti u hap me këndim Kur’ani nga zv/myftiu Teqja, për të vazhduar më […]

Inaugurohet xhamia e fshatit Ballaban, Përmet

Inaugurohet xhamia e fshatit Ballaban, Përmet

Fshati Ballaban i Përmetit është zbukuruar me një xhami të re. Në inaugurimin e saj morën pjesë drejtori i Kulturës në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë, z. Dorian Demetja, myftiu i Përmetit, z. Jemin Muça, nënkryetari i Bashkisë së Këlcyrës, myftiu i Lushnjës, z. Gramoz Blliku, si dhe besimtarë të shumtë të zonës. Drejtori i Kulturës, […]

Xhami e re në Qerret të Pukës

Xhami e re në Qerret të Pukës

Në një atmosferë të mrekullueshme festive u zhvillua ceremonia e inaugurimit të xhamisë së fshatit Qerret të Pukës. Ceremonia u hap me Himnin Kombëtar, për të vijuar më pas me pjesë kuranore. Myftiu i Pukës, z. Gëzim Kopani, pasi falënderoi Zotin dhe të pranishmit për pjesëmarrjen, falënderoi donatorin e kësaj xhamie. “Kjo faltore e Allahut do të shpërndajë paqe […]

Hap dyert xhamia e re e fshatit Mançurisht

Hap dyert xhamia e re e fshatit Mançurisht

Është inauguruar ditën e shtunë xhamia e re në fshatin Mançurisht, Devoll. Nënkryetari i Komunitetit Mysliman, H. Bujar Spahiu, i pranishëm në aktivitet, shprehu urimet dhe lutjet që kjo xhami të sjellë gjallërimin shpirtëror, kulturor, fetar dhe edukimin e brezave të rinj të këtij fshati. Në ceremoni morën pjesë, nënkryetari i Komunitetit Mysliman H. Bujar […]

Tiranës i shtohet një xhami e re

Tiranës i shtohet një xhami e re

Është inauguruar xhamia e re në Sauk të Vjetër. Në inaugurimin e saj morën pjesë nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Bujar Spahiu, myftiu i Tiranës, Ylli Gurra, donatorët, përfaqësues të shoqatave kontribuuese, përfaqësues të ambasadës së Katarit në Shqipëri, imamë të xhamive të Tiranës, si dhe dhjetëra besimtarë të zonës. Ceremonia u hap me […]

Kavajë, xhami e re në Golem, Kavajë

Kavajë, xhami e re në Golem, Kavajë

Është inauguruar këtë të enjte xhamia e re në Golem të Kavajës. Në një atmosferë të ngrohtë shpirtërore, me lexim Kur’ani, ilahi interpretime të ndryshme dhe me përshëndetjen e të ftuarve nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia, hapi dyert xhamia më e re në Golem. Në ceremoninë e hapjes ishin të pranishëm kryetari i Komunitetit Mysliman […]

Një dhuratë e bukur për banorët e Kukësit

Një dhuratë e bukur për banorët e Kukësit

Në një atmosferë të ngrohtë, me të ftuar të ndryshëm dhe me praninë e besimtarëve të shumtë u inaugurua xhamia “Lagjja e Re” në Kukës. Ceremonia u hap me këndim Kur’ani nga kryevaizi i KMSH-së, Lauren Luli. Kryetari i Komunitetit Mysliman, H. Skender Bruçaj, uroi që xhamia të rrezatojë qetësi shpirtërore te banorët e zonës […]

Xhami e re dhe qendër kulturore në Shkafane, Durrës

Xhami e re dhe qendër kulturore në Shkafane, Durrës

Të premten është përuruar xhamia dhe qendra kulturore në Shkafane, Durrës. Ky kompleks është ndërtuar nga fondacioni Humanitar “Khalaf Ahmad Al Habtoor” në bashkëpunim me Institutin “AIITC”, Komunitetin Mysliman të Shqipërisë dhe Myftininë e Durrësit. Të pranishëm në inaugurimin e xhamisë ishin nënkryetari i KMSH-së, z. Bujar Spahiu, përfaqësuesi i fondacionit “Khalaf Ahmad al Habtoor”, […]

Hap dyert xhamia e re në fshatin Mjedë

Hap dyert xhamia e re në fshatin Mjedë

Myftinia Shkodër dhe Fondacioni “Mirësia”, organizuan ceremoninë e inaugurimit të xhamisë së re në fshatin Mjedë. Xhami e re e Mjedës u realizua falë bashkëpunimit me Fondacionin “Mercy International” dhe sponsorizimit të znj. Fatima Salimin nga Kuvajti. Shiritin e inaugurimit e preu vetë donatorja së bashku me familjarët e saj, duke dhuruar emocione të bukura […]

Xhami e re në Pobrat të Beratit

Xhami e re në Pobrat të Beratit

Në fshatin Pobrat të Beratit është hapur xhamia e re e ndërtuar nga shoqata UAMI. Në ceremoninë e inagurimit morën pjesë nënkryetari i KMSH-së, Bujar Spahiu, drejtori i arsimit në KMSH, Astrit Zharri, drejtori i shoqatës UAMI, Hektor Saliaj, si dhe dhjetëra besimtarë. Nënkryetari i KMSH-së falënderoi shoqatën për ndërtimin e xhamisë duke shpresuar se […]

Page 1 of 3123