vlerat

Nenexhiku dhe vetitë e tij pozitive për shëndetin

Nenexhiku dhe vetitë e tij pozitive për shëndetin

Studimet e kryera kohët e fundit në lidhje me aromaterapinë tregojnë se aromat e mira mund të kenë efekte shumë pozitive në përmirësimin e gjendjes fizike dhe shpirtërore të njeriut. Shumë ekspertë të mjekësisë alternative në vendet perëndimore u rekomandojnë pacientëve të tyre mjekime me aroma të këndshme përveç mjekimit me medikamente. Më pak janë […]

Muhamedi a.s., shembull për t’u ndjekur

Muhamedi a.s., shembull për t’u ndjekur

A keni dëgjuar ndonjëherë për Musain (Mozenë), Isain (Jezusin), Konfucin, Krishnën apo Budën? Po për Gandin, Nënë Terezën apo Martin Luter Kingun? Po të jetoni në Perëndim, do të keni një rast të mirë të njiheni në mënyrë të mjaftueshme me këta njerëz dhe arritjet e tyre. Në kërkesën e përjetshme të njeriut për pavdekësi […]

Sadakaja e gëzon një të varfër – Gëzoje edhe ti

Sadakaja e gëzon një të varfër – Gëzoje edhe ti

Kuptimi i fjalës fitr është hapje e agjërimit. Ndërsa sadakaja e fitrit është ai adhurim pasuror që jepet si falënderim për mundësinë që Allahu i ka dhënë myslimanit për vlerësimin dhe përjetimin e Ramazanit dhe për përfitimin nga begatitë dhe mirësitë e tij. Përfitimet që sjell Profeti Muhamed a.s. e bëri detyrim sadakanë e fitrit […]

Në kërkim të thesarit të fshehur

Në kërkim të thesarit të fshehur

“Ne e zbritëm atë (Kur’anin) Natën e Kadrit. E ku di ti ç’është Nata e Kadrit. Nata e Kadrit është më e vlefshme se një njëmijë muaj. Atë natë zbresin engjëjt dhe shpirti (Xhibrili) me lejen e Zotit të tyre për çdo çështje. Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit.” Nata e […]

Ramazan, Mirë se vjen!

Ramazan, Mirë se vjen!

Nga Qani SULKU Atë që Allahu e lartësoi, ne nuk mund ta neglizhojmë; atë që Allahu e dalloi dhe e veçoi nga të tjerët, ne nuk na takon që ta përgjithësojmë; atë që Allahu e çmoi, ne nuk mund ta zhvlerësojmë. Nga krijesat Zoti dalloi njeriun; nga vendet, Mekën; nga ditët, dalloi ditën e xhuma […]

Tiranë, mbahet simpoziumi “Ramazani dhe vlerat e tij”

Tiranë, mbahet simpoziumi “Ramazani dhe vlerat e tij”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi sot, më 17 qershor 2015, një simpozium me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit. Në këtë aktivitet u trajtua rëndësia, vlerat dhe dobitë e Ramazanit për njeriun, familjen e shoqërinë. Simpoziumi nisi me këndimin e një pjese kur’anore nga Gazmend Teqja, zv/myfti i Tiranës. Në vijim të ftuarit dhe […]

“Vëllazëria në Islam”, simpozium në Pogradec

“Vëllazëria në Islam”, simpozium në Pogradec

Drejtoria e Rinisë në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë organizoi një simpozium në qytetin e Pogradecit. Në këtë aktivitet u trajtua rëndësia, vlerat dhe dobitë e vëllazërisë në Islam.  Të ftuarit dhe pjesëmarrësit i përshëndeti Myftiu i Pogradecit, Namik Mahmutllari, i cili mes të tjerash tha: “Shoqëria e mirë është dhunti prej Zotit të gjithësisë. Vetë Profeti […]

Muaji Shaban dhe Nata e Beraetit

Muaji Shaban dhe Nata e Beraetit

Në fenë Islame disa periudha kohore janë më të veçanta sesa të tjerat. Këtë ne e konstatojmë në Kur’an dhe në Traditën Profetike ku shohim që agjërimi dhe leximi i Kur’anit në muajin e Ramazanit, adhurimi në një të tretën e fundit të natës, lutja që bëhet menjëherë pas faljes së namazeve farz dhe shumë […]

Vlera e Natës së Kadrit

Vlera e Natës së Kadrit

Ebu Hurejra transmeton nga Profeti (a.s.) se ka thënë: “Kush falet Natën e Kadrit me besim dhe duke shpresuar shpërblimin, i falen të gjitha mëkatet që ka bërë më parë”[1]. Shpjegimi i hadithit Ky hadith flet për vlerën e Natës së Kadrit. Në të vërtetë, Nata e Kadrit është një natë madhështore të cilën Allahu […]

Në kërkim të Natës së Kadrit

Në kërkim të Natës së Kadrit

 Aishja (r.a.) ka thënë: “Në dhjetë ditët e fundit të Ramazanit Profeti (a.s.) hynte në itikaf dhe thoshte: “Kërkojeni natën e Kadrit në dhjetëditëshin e fundit të Ramazanit”. Në një transmetim tjetër thuhet: Kërkojeni atë në netët teke të dhjetëditëshit të fundit të Ramazanit.”[1] Shpjegimi i hadithit: Nëpërmjet këtij hadithi myslimani është i urdhëruar që […]

Page 1 of 212