ushqim

Kur’ani është ushqim për shpirtin

Kur’ani është ushqim për shpirtin

Kur’ani është ushqim për shpirtin, qetësi për zemrën dhe dritë për mendjen, kështu u shpreh nënkryetari i Komunitetit Mysliman, Ali Zaimi, në programin e organizuar nga Medreseja e Tiranës për Kur’anin Famëlartë. Ai shtoi më tej se nëpërmjet Kur’anit, Allahu e ngriti njeriun në pozitën e të qenit bashkëbisedues me të. “Shumë arritje, vlera e […]

Jam unë Beni, Stomaku yt!

Jam unë Beni, Stomaku yt!

I dashur Beni, kur zemra jote të tregonte rreth saj në temën e kaluar (ndoshta ti je mërzitur pak me të) qëllimi ishte në të mirën tënde. Ajo, jo vetëm po të jepte këshilla për shëndetin tënd, por gjithashtu po të tregonte ty horizonte të mendimit të cilat do të të drejtojnë drejt Pronarit të […]

Kujdes ushqyerjen e çekuilibruar te fëmijët

Kujdes ushqyerjen e çekuilibruar te fëmijët

nga Aisa KOKIÇI Në rastet kur fëmija ushqehet me gji gjatë gjashtë muajve të parë nuk sugjerohet dhënia e ndonjë ushqimi shtesë përveç qumështit të nënës. Gabimi më i madh që bëjmë është mësimi i fëmijës me ushqimet që konsumojmë vetë. Fëmijëve u duhen dhënë ushqime të përshtatshme sepse deri në moshën 1 vjeç, ai […]

Gjysma e ushqimit të botës shkon dëm

Gjysma e ushqimit të botës shkon dëm

Bollëku dhe uria Një studim zbulon se shumica e ushqimeve të blera në Europë dhe SHBA përfundon në koshin e plehrave. Më shumë se gjysma e ushqimit të prodhuar në botë, ose mbi 2 miliardë tonë, përfundon çdo vit në koshin e plehrave, bën të ditur një raport i detajuar i përgatitur në Britaninë e […]