urtesite

Tiranë, mbahet simpoziumi “Ramazani dhe vlerat e tij”

Tiranë, mbahet simpoziumi “Ramazani dhe vlerat e tij”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi sot, më 17 qershor 2015, një simpozium me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit. Në këtë aktivitet u trajtua rëndësia, vlerat dhe dobitë e Ramazanit për njeriun, familjen e shoqërinë. Simpoziumi nisi me këndimin e një pjese kur’anore nga Gazmend Teqja, zv/myfti i Tiranës. Në vijim të ftuarit dhe […]

Obligueshmëria e agjërimit të muajit të Ramazanit

Obligueshmëria e agjërimit të muajit të Ramazanit

Abdullah ibnu Umer transmeton se Profeti (a.s.) ka thënë: “Islami është ndërtuar mbi pesë shtylla: dëshmia se nuk ka zot tjetër që e meriton të adhurohet përveç Allahut dhe se Muhamedi është I Dërguari i Allahut, falja e namazit, dhënia e zekatit, haxhi dhe agjërimi i Ramazanit.”[1]   Shpjegimi i hadithit Ky hadith është argument […]