trupi

Çfarë i shkakton nervozizmi trupit?

Çfarë i shkakton nervozizmi trupit?

Sipas ekspertëve, nervozizmi  është një përgjigje e natyrshme ndaj “kërcënimeve” të pranishme e të papritura. Kur jemi nervozë, trupi liron adrenalinë dhe çon deri në rritje të rrahjeve të zemrës dhe rritje të presionit të gjakut. Ekspertët thonë se të nervozohesh jo gjithmonë është një shenjë e keqe. Ndonjëherë ky lloj reagimi ju ndihmon të […]

Le të jetojmë

Le të jetojmë

Nga Nuredin NAZARKO Njeriu është një qenie komplekse dhe e mistershme, thellësinë e së cilës e njeh vetëm Projektuesi i saj. Njeriu si qenie humane ka nevojë për ushqim që i përshtatet natyrës së tij, në mënyrë që të arrihet ekuilibrimi dhe harmonia midis asaj që është më e lartë dhe asaj që është më […]

Hunda, ajër-kondicioneri i trupit

Hunda, ajër-kondicioneri i trupit

Metabolizmi i trupit të njeriut ka nevojë për djegien e lëndëve të marra për të përfituar energji. Përfitimi i kësaj energjie është i lidhur me djegien e oksigjenit. Mushkëria që ka për qëllim thithjen e oksigjenit për të cilin ka nevojë trupi i njeriut, përbëhet nga bronket që ndahen në shumë degë. Pjesët e poshtme […]