stamboll

Sulejmania, ‘poema’ me katër minare e arkitekt Sinanit

Sulejmania, ‘poema’ me katër minare e arkitekt Sinanit

Ajo është xhamia me emrin Sulejmanie, vula e gdhendur e Stambollit. Sulejmania, porta e hapur drejt përjetësisë blu. Nga kjo portë marshuan drejt pafundësisë shpirtra fitimtarë. Sulejmania, shenja dhe vula që një qytetërim i mrekullueshëm e gdhendi në gurë. Ajo është arka e thesareve më të çmuara të Stambollit; ajo e bën atë oqean të […]

Stamboll, ekspozitë me dorëshkrime të vjetra të Kur’anit

Stamboll, ekspozitë me dorëshkrime të vjetra të Kur’anit

Dorëshkrime të Kur’anit, bashkë me ato të shkruara në disa gjuhë, janë ekspozuar në Stamboll, gjatë muajit të Ramazanit. Pjesë të ekspozitës së organizuar nga Insan Publications, janë disa dorëshkrime të vjetra të Librit të Shenjtë të myslimanëve, duke përfshirë edhe një nga më të çmuarit prej tyre, një kopje e Kur’anit që i përket […]

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë dhe Bashkia Bajram Pasha e Stambollit shtrojnë iftar madhështor në Tiranë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë dhe Bashkia Bajram Pasha e Stambollit shtrojnë iftar madhështor në Tiranë

Në kuadër të organizimit  të iftareve gjatë muajit të Ramazanit dhe nën moton “Vëllazëria pa kufi”, mbrëmë më 18 Korrik 2013, në Tiranë, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë së bashku me Bashkinë Bajram Pasha në Stamboll, shtruan një iftar të hapur për besimtarët dhe qytetarët e kryeqytetit në pedonalen “Murat Toptani”. Sofrat e iftarit janë një […]

Durrës, Stamboll, Nju Jork – Intervistë me Linda K.

Durrës, Stamboll, Nju Jork – Intervistë me Linda K.

Gjithmonë kam besuar në Zot, por kur isha në gjimnaz pata ëndrra që më motivuan të kërkoja më shumë rreth Islamit dhe lutjeve. Njohurinë më të madhe e mora kur vajta në Turqi. Kur isha në Stamboll pata një rrjet të mirë mbështetjeje prej librash, dijetarësh, shokësh dhe resurseve të tjera që më ndihmuan të […]

Panoramë njerëzore në Xhaminë Ejup në Stamboll

KMSH merr pjesë në simpoziumin ndërkombëtar “Ixhmaja dhe vetëdija kolektive”

KMSH merr pjesë në simpoziumin ndërkombëtar “Ixhmaja dhe vetëdija kolektive”

Bota islame u mblodh në Stamboll për të zhvilluar simpoziumin më të madh të organizuar ndonjëherë me pjesëmarrjen e profesorëve dhe akademikëve nga 80 vende të ndryshme të botës.   Një delegacion nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë mori pjesë në simpoziumin ndërkombëtar “Ixhmaja dhe vetëdija kolektive” të zhvilluar në Stamboll më 28 – 29 Prill […]

Hapet ekspozita më e madhe në botë e veprave turko-islame

Hapet ekspozita më e madhe në botë e veprave turko-islame

Hapet ekspozita më e madhe në botë e veprave turko-islame në Stamboll. Ekspozita quhet “Ashk-i Nebi” dhe “Zikir Taneleri”, ku zënë vend tablo kaligrafie dhe tespihe të veçanta. “Këto lloj ekspozitash mundësojnë pasurimin e ndryshimit dhe transformimit në Turqi”, u shpreh kryeministri turk gjatë hapjes së ekspozitës. Në ekspozitë janë vendosur 300 tespihe të punuara nga […]