simpozium

Myftinia Dibër, simpozium në prag të Ramazanit

Myftinia Dibër, simpozium në prag të Ramazanit

Myftinia Dibër organizoi në vigjilje të muajit të Ramazanit simpoziumin me temë: “Mirë se erdhe muaji i madhërueshëm i Ramazanit”. Programi u hap me një pjesë kuranore të kënduar nga Ramiz Mziu. Më pas moderatori i programit, z. Blerim Lazimi, duke treguar mesazhet e rëndësishme të këtij muaji të bekuar, bëri një hyrje te programit. Përshëndetjen […]

Zhvillohet simpoziumi shkencor “Kur’ani dhe Shkenca”

Zhvillohet simpoziumi shkencor “Kur’ani dhe Shkenca”

Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar “Bedër” ka zhvilluar më 3 maj 2017 simpoziumin shkencor “Kur’ani dhe Shkenca”. Aktiviteti fillimisht është hapur me një dokumentar të shkurtër lidhur me temën e simpoziumit.  Përgjegjësi i Departamentit të Shkencave Islame, Dr. Genti Kruja mbajti fjalën përshëndetëse për t’i lënë më pas fjalën të ftuarve, të cilët […]

Përkujtimi i Profetit Muhamed a.s. në Kukës

Përkujtimi i Profetit Muhamed a.s. në Kukës

Myftinia e Kukësit organizoi një simpozium për Profetin Muhamed a.s., ku u fol rreth shembullit dhe virtytit të më të lartit të njerëzimit. Programi u hap me këndim Kur’ani nga imami nga Prizreni Haki Ramadani. Në fjalën përshëndetëse myftiu i Kukësit, z. Islam Hoxha, vuri në dukje se ndjekja e rrugës së Profetit është kusht […]

Simpozium “Gruaja Myslimane në Shoqërinë Moderne”

Simpozium “Gruaja Myslimane në Shoqërinë Moderne”

Departamenti i Shkencave Islame në Universitetin Bedër organizoi simpoziumin me temë: “Gruaja Myslimane në Shoqërinë Moderne”. Ky aktivitet u përshëndet nga nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Gazmend Aga, përgjegjësi i Departamentit të Shkencave Islame, Dr. Genti Kruja,  si dhe përgjegjësja e Zyrës së Gruas pranë KMSH-së, znj. Fatma Karaj. Të pranishëm në këtë […]

Nënkryetari i KMSH-së përshëndet simpoziumin e Kryegjyshatës Bektashiane

Nënkryetari i KMSH-së përshëndet simpoziumin e Kryegjyshatës Bektashiane

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Gazmend Aga, ka përshëndetur fillimin e punimeve të simpoziumit të organizuar nga Kryegjyshata Botërore Bektashiane, me temë: “Tradita profetike, Imam Aliu dhe bektashizmi”. Nënkryetari Aga përgëzoi organizatorët dhe uroi që kumtesat e këtij simpoziumi të jenë sa më të suksesshme. Aga tha së një pasues i vërtetë i […]

Zhvillohet simpoziumi “Familja në këndvështrimin e krishterë dhe islam”

Zhvillohet simpoziumi “Familja në këndvështrimin e krishterë dhe islam”

Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Bedër në bashkëpunim me Akademinë Ortodokse, Durrës dhe Seminarin Ndërdioqezan, Shkodër zhvilluan simpoziumin e radhës ndërfetar me temë: “Familja në këndvështrimin e Krishterë dhe Islam” Familja si faktor themelor në mbarëvajtjen e shoqërisë, këndvështrimet përkatëse teologjike të saj, apo çështje të ndryshme, që prekin aspekte thelbësore të familjes […]

Tiranë, mbahet simpoziumi “Ramazani dhe vlerat e tij”

Tiranë, mbahet simpoziumi “Ramazani dhe vlerat e tij”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi sot, më 17 qershor 2015, një simpozium me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit. Në këtë aktivitet u trajtua rëndësia, vlerat dhe dobitë e Ramazanit për njeriun, familjen e shoqërinë. Simpoziumi nisi me këndimin e një pjese kur’anore nga Gazmend Teqja, zv/myfti i Tiranës. Në vijim të ftuarit dhe […]

“Vëllazëria në Islam”, simpozium në Pogradec

“Vëllazëria në Islam”, simpozium në Pogradec

Drejtoria e Rinisë në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë organizoi një simpozium në qytetin e Pogradecit. Në këtë aktivitet u trajtua rëndësia, vlerat dhe dobitë e vëllazërisë në Islam.  Të ftuarit dhe pjesëmarrësit i përshëndeti Myftiu i Pogradecit, Namik Mahmutllari, i cili mes të tjerash tha: “Shoqëria e mirë është dhunti prej Zotit të gjithësisë. Vetë Profeti […]

Simpozium për Profetin Muhamed a.s. në Kavajë

Simpozium për Profetin Muhamed a.s. në Kavajë

Është zhvilluar më 8 janar 2015, në Kavajë, simpoziumi me temë “Mesazhi profetik dhe rëndësia e tij”, organizuar nga Myftinia Kavajë në bashkëpunim me Kryesinë e KMSH-së. Në këtë simpozium morën pjesë drejtues të pushtetit lokal, si kryetari i Bashkisë, nënprefekti, kryetari i KMSH-së dhe anëtarë të Kryesisë, intelektualë, imamë, si dhe qindra besimtarë dhe […]

Universiteti Bedër, simpozium “Hixhreti i Profetit Muhamed a.s.”

Universiteti Bedër, simpozium “Hixhreti i Profetit Muhamed a.s.”

Departamenti i Shkencave Islame pranë Shkollës së Lartë “Hëna e Plotë”- Bedër organizoi simpoziumin me temë: “Hixhreti (Emigrimi) i Profetit Muhamed a.s.”. Prof. Dr. Ayhan Tekineş, dekan i Fakultetit të Shkencave Humane, theksoi se “të gjithë jemi muhaxhirë, disa nga qytetet e disa nga shtetet tona”. Më pas ai solli në vëmendje disa nga përfitimet […]

Page 1 of 41234