shprese

Shpresë…

Shpresë…

Shpresa është një ndjenjë, që mbi të gjitha, lidhet me besimin. Ata që besojnë kanë shpresë. Është kjo arsyeja që disa efekte të besimit të fortë, mund të bëjnë mrekullia tek disa njerëz. Ata që nuk arrijnë të kenë një besim të kësaj shkalle, mendojnë se një shpresë dhe besim i tillë është diçka jashtë […]

Thirrja e jetimit

Thirrja e jetimit

nga Qani SULKU Për të kuptuar dikë se si ndihet, vepron, mendon, duhet të vihesh në vendin e tij, të paktën për disa çaste. Shpeshherë vetja më shtyn të mendoj se si ndihen fëmijët jetimë, ata që kanë humbur njërin apo të dy prindërit. Për ta kuptuar këtë, zgjodha që të kthehem mbrapa në kohë […]

Mes frikës dhe shpresës…

Mes frikës dhe shpresës…

nga Ferit LIKA … dhe shiu vazhdon të bjerë! Përtej dritares, pikat e shiut lënë gjurmët e tyre duke ravijëzuar rrugë pafund, diku të drejta e diku të lakuara, ashtu si vetë rrugët e jetës që dredhojnë pa reshtur mes ndërtesave shumëkatëshe të qytetit, drejt arritjes së qëllimit që shpesh bëhet i vështirë e gati […]

Futbollisti gjerman: Islami më jep shpresë dhe forcë

Futbollisti gjerman: Islami më jep shpresë dhe forcë

“Feja Islame është sikur një top, sa më shumë që e shtyn drejt toke, ai aq më shumë ngrihet drejt qiellit. Sa më shumë që po luftohet feja Islame, kjo vetëm se po shkon duke u rritur dhe forcuar çdo ditë e më tepër. Falënderimi i takon Zotit të Botërave, i Cili e përsos dritën […]

Gëzimi i Allahut kur njeriu pendohet

Gëzimi i Allahut kur njeriu pendohet

Enes ibn Malik, shërbëtori i të Dërguarit të Allahut, përcjell: I Dërguari i Allahut (a.s.) ka thënë: “Kur dikush pendohet, Allahu gëzohet më tepër se personi i cili rrëzohet nga deveja, ajo humbet në shkretëtirë dhe më pas ai e gjen atë.” Shpjegimi i hadithit Tek ky hadith profetik shenjat e mëshirës hyjnore demonstrohen në […]

Të agjërosh Ramazanin me besim dhe shpresë

Të agjërosh Ramazanin me besim dhe shpresë

“Kush agjëron Ramazanin me besim dhe duke shpresuar në shpërblimin e Zotit, atij i falen të gjitha gabimet e kaluara.” (Buhariu – Muslimi) Profeti Muhamed a.s. kur thotë për agjërimin e Ramazanit me besim dhe shpresë, nënkupton që agjërimi duhet mbajtur me ndërgjegje dhe dëshirë të plotë. Obligimet islame të çdo lloji qofshin, duke futur […]

Lindi një shpresë në mes të shkretëtirës

Lindi një shpresë në mes të shkretëtirës

  Arjola Zaçi (Medreseja e Korçës) Heshtje, frikë, mosdije, errësirë mbytëse për zemrat e njerëzve. Vajtojnë ata dhe jo vetëm… Qielli i ngrysur pa shkëlqimin rrezatues me diellin e artë vajton me ta… Nuk i le vetëm. Vajton qielli për pak dritë, për atë dritë që çdokush do jepte jetën. E si të mbetej pas […]

Shpresë e re kundër verbimit

Shpresë e re kundër verbimit

Shkencëtarë nga Universiteti i Oxfordit në Angli kanë zhvilluar një studim mbi minjtë, në retinën e të cilëve nuk gjendeshin qelizat fotoreceptor të ndjeshme ndaj dritës.  Minjve të verbuar plotësisht iu është rikthyer shikimi me ndihmën e transplantimit të qelizave të ndjeshme ndaj dritës. Studiuesit injektuan në retinën e minjve që nuk dallonin natën nga […]