shpirti

Le të jetojmë

Le të jetojmë

Nga Nuredin NAZARKO Njeriu është një qenie komplekse dhe e mistershme, thellësinë e së cilës e njeh vetëm Projektuesi i saj. Njeriu si qenie humane ka nevojë për ushqim që i përshtatet natyrës së tij, në mënyrë që të arrihet ekuilibrimi dhe harmonia midis asaj që është më e lartë dhe asaj që është më […]

Kur’ani është ushqim për shpirtin

Kur’ani është ushqim për shpirtin

Kur’ani është ushqim për shpirtin, qetësi për zemrën dhe dritë për mendjen, kështu u shpreh nënkryetari i Komunitetit Mysliman, Ali Zaimi, në programin e organizuar nga Medreseja e Tiranës për Kur’anin Famëlartë. Ai shtoi më tej se nëpërmjet Kur’anit, Allahu e ngriti njeriun në pozitën e të qenit bashkëbisedues me të. “Shumë arritje, vlera e […]

Shkencëtarët: Vdekja nuk është akti final

Shkencëtarët: Vdekja nuk është akti final

Pothuajse të gjithë njerëzit besojnë se një jetë kemi. Madje ka edhe shprehje të tilla si: “Jemi të përkohshëm në këtë botë”. Vdekjes nuk i shpëton askush, madje thuhet se çfarëdo që të bësh në këtë jetë apo çfarëdo që të zotërosh në fund të fundit do vdesësh si gjithë të tjerët. Sekte të ndryshme […]

Në sexhden e shpirtit

Në sexhden e shpirtit

Përkulu me thjeshtësi dhe bjer në sexhde me pëshpëritje! Trupi të vazhdojë me ecurinë e natyrshme të namazit, kurse shpirti të mbetet vazhdimisht në sexhde dhe të mos ndahet asnjë çast nga ai bashkim nga agimi në mbrëmje! nga Ferit LIKA Sërish po më thërrasin këto minare. Më ftojnë drejt së shenjtës, më ftojnë në […]

Në Qabe, aty ku shpirti ndjehet në botën e tij!

Në Qabe, aty ku shpirti ndjehet në botën e tij!

 “Ndiej që diçka shkëputet prej meje, një pjesë e shpirtit, për të cilën e lus Zotin vazhdimisht të më risjellë për ta marrë…” Ilir Hoxholli, një emër i njohur në rrethin e myslimanëve të kryeqytetit dhe përfaqësues aktiv i shoqërisë civile, në këtë intervistë flet për eksperiencën e tij si mysafir në Shtëpinë e Zotit. […]

Përfaqësuesit e shpirtit trimëror

Përfaqësuesit e shpirtit trimëror

Një prej faktorëve më të rëndësishëm të trimërisë është edhe zotërimi i shpirtit të përkushtimit. Domethënë, përkushtimi i vetvetes ndaj idealit tënd, duke i nxjerrë mënjanë të gjitha mendimet që nuk kanë të bëjnë me atë. Një shpirt i përkushtuar duhet të thotë: “Detyra ime parësore, është që sido që të jetë situata, të përhap […]

Shpirtra të pamposhtur!

Shpirtra të pamposhtur!

  nga Rejan ISLAMI Edhe këtë herë po trokasim me gjysmë frymë në atë portë të bekuar tubimi. Ata janë heronjtë e vërtetë të jetës, që kanë murosur në shpirtrat e tyre dashurinë për përjetësinë. Ata janë që në kohë e pa kohë, kanë vetëm një stinë amshimi në mendje. Rrugës, lulet e harrimit vijnë […]

Ne, pengjet e Shpirtit pamort!

Ne, pengjet e Shpirtit pamort!

Me çapat e shiut e ndjej si ofshan, Ky peng i një Shpirti pamort, Nga cila kohë, cila rrënojë, Dhe cilin ka zgjedhur tja thotë? Agron Tufa nga: Ali Hamzai Hyrje në pendim! Të huaj jemi tashmë…me veten tonë. Të trishtë e të largët si endacakë të uritur, të lodhur e të paqëndrueshëm si argatë […]