shpirterore

Ramazani, udhëtimi drejt përsosjes morale e shpirtërore

Ramazani, udhëtimi drejt përsosjes morale e shpirtërore

Ngremë shikimin ne horizont e përpara kemi një muaj të pasur. Tentojmë të zgjasim dorën e ajo për pak sa nuk i cak shpërblimet e mëdha që ky muaj i përplotshëm mbart në vetvete. Por jo të gjithë mund të arrijnë t’i shohin me sy të lirë këto pasuri. Disa kanë nevojë për një ndihmesë […]

Agjërimi islam – disiplinë morale, shpirtërore, fizike e shoqërore

Agjërimi islam – disiplinë morale, shpirtërore, fizike e shoqërore

S’ka nxitje më të madhe se ajo e të fikurit të etjes e të rurisë, kur pija dhe ushqimi janë nën zotërimin e çdonjërit prej nesh e urdhërojmë veten, jo vetëm një herë e dy, por përditë e rregulllisht për një muaj të tërë me qëllim për t’iu afruar sa më tepër Qenies Hyjnore.  Agjërimi […]