shba

Kryetari Bruçaj priti një delegacion nga SHBA

Kryetari Bruçaj priti një delegacion nga SHBA

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, priti në një takim drejtues të Institutit Ndërkombëtar të Mendimit Islam (IIIT) me qendër në SHBA. Kryetari Bruçaj i njohu vizitorët me institucionin e Komunitetit Mysliman dhe punën e tij në shërbim të myslimanëve shqiptarë. Instituti IIIT përfaqësohej nga prof. dr. Omar Hasan Kasule, Sekretar i […]

Një dyqan lapsash për të shkruar sipas kohës së vjetër

Një dyqan lapsash për të shkruar sipas kohës së vjetër

Një dyqan i ri për një produkt të vjetër në Nju Jork, i kthen klientët pas në kohë për një çmim të drejtë. Lapsa nga të gjitha llojet janë në shitje për të pasionuarit e mënyrës së vjetër të shkrimit, në një kohë kur kompjuterët po sundojnë çdo aspekt  Rreth 500 vjet pasi një depozitë […]

Medreseja e Kavajës, medalje në I-SWEEEP (SHBA)

Medreseja e Kavajës, medalje në I-SWEEEP (SHBA)

Nxënësit e Medresesë së Kavajës “Hafiz Ali Korça”, Adi Hajrullaj dhe Albi Marqeshi së bashku me mësuesin e tyre M. Salih Ergun fituan medalje bronzi në Olimpiadën Ndërkombëtare të Projekteve Inxhinierike e Mjedisore për energji botërore të qëndrueshme (I-SWEEEP 2015) të organizuar në Texas, SHBA. Konkursi u organizua në datat 7-11 maj në Texas të […]

Përfaqësues të ambasadës së SHBA-së vizitë në Medresenë e Tiranës  

Përfaqësues të ambasadës së SHBA-së vizitë në Medresenë e Tiranës   

Më datë 9 dhjetor 2014, përfaqësues të Ambasadës Amerikane vizituan Medresenë e Tiranës. Vizita kishte si qëllim njohjen me projektet qytetare që zhvillohen çdo vit në këtë shkollë. Pas prezantimit që bëri secili prej tyre, filloi prezantimi i projektit të parë “Jemi dhe ne”. Ky projekt i kushtohet fëmijëve jetimë, shqetësimeve, dëshirave të tyre, etj. […]

“Triumfi i Besimit” shfaqet në festivalin “Albanian Film Week” në SHBA

“Triumfi i Besimit” shfaqet në festivalin “Albanian Film Week” në SHBA

Është shfaqur në Nju Jork, SHBA, dokumentari “Triumfi i besimit”, kushtuar H. Hafiz Sabri Koçit. Ky dokumentar vjen në Javën e Filmit Shqiptar në Amerikë, si një prodhim i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë  dhe konkuron Java e Filmit Shqiptar e ka zanafillën në 100 vjetorin e pavarësisë, ku u shfaqën 100 filma shqiptarë në Amerikë. Synimi […]

Medresistët e Tiranës dhe Kavajës, fitues medaljesh në SHBA

Medresistët e Tiranës dhe Kavajës, fitues medaljesh në SHBA

Në datat 28 prill – 4 maj 2014 në Houston, Teksas të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u zhvillua Olimpiada Ndërkombëtare e Projekteve Inxhinierike e Mjedisore për energji botërore të qëndrueshme (I-SWEEP 2014) ku u paraqitën mbi 380 projekte të 70 vendeve të ndryshme të botës. Nxënësit e Medresesë “H. Ali Korça” Kavajë, Julian Ostaku […]

Myslimanët shqiptarë në SHBA (1914-2000)

Myslimanët shqiptarë në SHBA  (1914-2000)

nga Edmond SHARKA Amerika, toka e premtuar për evropianët por dhe shqiptarët, udhëtimet e para drejt saj i kanë nisur që në fund të shek. XIX, që në vitin e largët 1876, ndërsa i regjistruari i parë zyrtarisht që ka hyrë në SHBA është Kolë Kristofori në 1889 nga rrethi i Korçës. Në vitet 1900 […]

Myftiu Ylli Gurra në SHBA, takim me komunitetin Shqiptaro-Amerikan

Myftiu Ylli Gurra në SHBA, takim me komunitetin Shqiptaro-Amerikan

Me ftesë të komunitetit shqiptaro-amerikan, Myftiu i Tiranës, H. Ylli Gurra zhvilloi një vizitë në New York dhe New Jersey në datat 25-27 korrik. Ditën e parë të vizitës së tij në New Jork, myftiu mori pjesë në iftarin e shtruar nga Qendra Albanian American Islamic Center në Garfield. Pas iftarit, ai u ftua nga […]

Olimpiada I SWEEP 2013, medresistët e Tiranës fitojnë medalje të artë në SHBA

Olimpiada I SWEEP 2013, medresistët e Tiranës fitojnë medalje të artë në SHBA

Shqipëria, e para mes 70 vendeve pjesëmarrëse Nxënësit e Medresesë së Tiranës, Enes Hyka dhe Mehmet Demirxhan janë dy “shkencëtarët” shqiptarë që kanë fituar çmimin e parë në Olimpiadën Ndërkombëtare “I SWEEP 2013”, në fushën e projekteve inxhinierike e mjedisore për energji botërore të qëndrueshme, të organizuar në datat 8-13 maj në Hjuston (Teksas) të […]

SHBA, shkenca “flet” shqip përmes medresistëve

SHBA, shkenca “flet” shqip përmes medresistëve

nga: Ferit Lika Aurel Jolla nga Elbasani dhe Robert Vinjolli nga Kruja, konkurruan në fushën e inxhinierisë dhe morën vendin e tretë (medalje bronzi). Andi Alla nga Librazhdi dhe Dorian Beu nga Kavaja, konkurruan në fushën e mjedisit dhe fituan çmimin e katërt (medalje nderi). Ata janë katër, jo katër musketierët e Kate Baldwin, por katër […]