sfida

Kujdes… filloi shkolla

Kujdes… filloi shkolla

Sa herë që mbaron viti shkollor, prindërit njihen me rezultatet përfundimtare të fëmijëve të tyre në mësime. Disa gëzohen me arritjet e tyre, ndërsa të tjerë zhgënjehen pa masë për shkak të notave të ulëta. Ka prej prindërve që vetëm në këtë kohë interesohen për t’u njohur me ecurinë e fëmijëve në shkollë dhe u […]

Sfidat e jetimëve në Shqipëri

Sfidat e jetimëve në Shqipëri

Në Shqipërisë fëmijët e mbetur jetimë përballen me vështirësi të mëdha. Shumë nga ata mbeten pa strehë dhe pa punë, pasi largohen nga qendrat shtetërore. Organizatat joqeveritare pohojnë se ligjet janë të pamjaftueshme, dhe se në Shqipëri ka shumë më tepër fëmijë jetimë se sa ata që njihen si të tillë me ligj. Dramat e […]