ramazani

Ramazani, një muaj për t’u mos harruar

Ramazani, një muaj për t’u mos harruar

Të falënderoj o Zot, që edhe këtë vit ma mundësove ta arrij muajin e begatë të Ramazanit dhe ta agjëroj atë; të falënderoj që ma dhe mundësinë për t’u afruar më pranë nëpërmjet mysafirit Tënd, i cili qëndroi me ne për një muaj të plotë. Para se të lindte hëna rrezeartë e këtij muaji, bëra […]

Mbresa nga fillimi i një muaji plot mirësi

Mbresa nga fillimi i një muaji plot mirësi

Allahu xh.sh. ka zgjedhur disa gjëra mbi disa të tjera, disa njerëz mbi disa të tjerë, disa net, ditë, muaj mbi disa të tjerë. Nga ditët ka zgjedhur ditën e xhuma, nga netët, natën e Kadrit, nga njerëzit ka veçuar pejgamberët, nga vendet e bekuara, Qaben dhe nga muajt, atë të Ramazanit. Fatkeqësisht, ka disa […]

30 ditët e Ramazanit

30 ditët e Ramazanit

Po vijnë ditë që dallohen nga të tjerat dhe nuk janë një apo dy, por plot 30 të njëpasnjëshme, të cilat i pret me shumë mall e gëzim e gjithë bota islame. Janë ditët e bekuara të muajit të mëshirës, të faljes e të amnistisë. Janë ditët e një muaji, që lartësohet e nderohet në […]

Jeta e myslimanëve brenda Ramazanit

Jeta e myslimanëve brenda Ramazanit

Myslimanët e jetojnë Ramazanin nën ombrellën e etikës dhe sjelljeve që i japin jetës një sistem me rregulla kulmore. Në këto rregulla ata janë të gjithë unikë. Pamja dhe fizionomia e tyre është më e bukur se në çdo muaj tjetër. Brendësia shpirtërore e myslimanëve është përplot mirësi, mëshirë, dashuri, entuziazëm dhe afërsi te Krijuesi […]

Ramazani – Pranvera e jetës islame

Ramazani – Pranvera e jetës islame

Jemi së bashku në vigjilje të muajit të agjërimit, i cili është kreatori i energjisë shpirtërore. Është muaji i faljes dhe i mëshirës, në të cilin Allahu i Lartësuar i dhuron amnistinë e Tij hyjnore besimtarëve. Për jetën e individit, familjes dhe shoqërisë islame, Ramazani shfaqet si një muaj i veçantë, të cilin mund ta […]

Shkodër, tribunë fetare, “Ramazani, ripërtëritje e besimit”

Shkodër, tribunë fetare, “Ramazani, ripërtëritje e besimit”

Myftinia Shkodër organizoi pasditen e të mërkurës tribunën fetare me temë: “Ramazani, ripërtëritje e besimit”, ku i ftuar special ishte thirrësi islam Tahir Zeneli. Në fillim të aktivitetit, teologu Arben Halluni, tha se dhjetë ditët e fundit të Ramazanit janë një mundësi e mirë për të shtuar aktivitetet dhe adhurimet, në mënyrë që ky muaj […]

Le të jetojmë

Le të jetojmë

Nga Nuredin NAZARKO Njeriu është një qenie komplekse dhe e mistershme, thellësinë e së cilës e njeh vetëm Projektuesi i saj. Njeriu si qenie humane ka nevojë për ushqim që i përshtatet natyrës së tij, në mënyrë që të arrihet ekuilibrimi dhe harmonia midis asaj që është më e lartë dhe asaj që është më […]

Jeta brenda agjërimit

Jeta brenda agjërimit

Nga Ervin HATIBI Muaji i madh i Ramazanit, me veçoritë me të cilat Zoti e ka dalluar nga muajt e tjerë, bashkon brenda vetes vetëmohimin fisnik të agjërimit, përbashkimin e familjeve e vëllazërisë rreth sofrave të iftarit, përfshin në vetvete një natë me peshë vitesh si nata mistike e Kadrit, përfshin një pelegrinazh kaq masiv […]

Disa aspekte të agjërimit në Islam

Disa aspekte të agjërimit në Islam

Nga Dr. Arqile BOTI Duke dashur të informoj publikun, besimtarët për rëndësinë e agjërimit, do të përpiqem, me ndihmën e Zotit të madhëruar, ta shqyrtoj agjërimin në përgjithësi dhe agjërimin e Ramazanit në veçanti, në disa aspekte, që së bashku përbëjnë themelin dhe esencën e kuptimit të tij. Aspekti historik I dërguari i Zotit të […]

Atmosfera e Ramazanit në kryeqytet

Atmosfera e Ramazanit në kryeqytet

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka marrë të gjitha masat e nevojshme që muaji i Ramazanit të pritet dhe përjetohet ndryshe nga vitet e kaluara, duke krijuar një atmosferë të veçantë gjithëpërfshirëse dhe madhështore. Me fillimin e këtij muaji të bekuar xhamitë e Tiranës janë lyer dhe zbukuruar, ndërsa në shumë rrugë janë vendosur citylight-e, nëpërmjet […]

Page 1 of 3123