paqe

Dialogu është në rrënjë të çdo feje

Dialogu është në rrënjë të çdo feje

Zoti e krijoi gjithësinë si një manifest të dashurisë së Tij të pafundme, prandaj mund të thuhet se dashuria është shkaku (dhe pikënisja) i ekzistencës së çdo gjëje. Njerëzit janë krijuar të ndryshëm për t’u njohur mes tyre dhe jo për të treguar urrejtje ndaj njëri-tjetrit. Këtë Zoti e shpreh mjaft qartë në Kur’an: “O […]

Kujdesi për të moshuarit

Kujdesi për të moshuarit

Islami na porosit që të respektojmë njerëzit e moshuar, qofshin këta prindër, të afërm e të njohur, e çdo të moshuar tjetër. Njerëzit me kalimin e moshës fillojnë e humbasin potencialin e tyre biologjik, vitalitetin fizik dhe aftësitë e të menduarit apo të rritin ndjenjat e tyre motive tej kufijve të zakonshëm. Në këtë periudhë […]

Myslimanët shqiptarë festojnë Fitër Bajramin

Myslimanët shqiptarë festojnë Fitër Bajramin

Besimtarët myslimanë festojnë sot festën e Fitër Bajramit. Pas ditëve të agjërimit, lutjeve, adhurimeve dhe leximit të Kur’anit, mijëra besimtarë të Tiranës e mbarë Shqipërisë ishin pjesë e festimeve dhe faljes së namazit të Bajramit të organizuar si çdo vit në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”. Festimet e Fitër Bajramit kanë filluar që në orët e […]

Kryetari i KMSH-së merr pjesë në konferencën kundër ekstremizmit

Kryetari i KMSH-së merr pjesë në konferencën kundër ekstremizmit

Kryetari i Komunitetit Mysliman, z. Skender Bruçaj, merr pjesë në konferencën e organizuar nga Ministria e Punëve të Brendshme me temë: “Radikalizmi fetar dhe ekstremizmi i dhunshëm në Shqipëri”. Qëllimi i kësaj konference ishte bashkëpunimi i përbashkët për parandalimin e akteve radikaliste dhe aktiviteteve ekstremiste. Në këtë konferencë gjithashtu ishin të pranishëm, ministri i Ministrisë […]

Konferencë ndërkombëtare për Islamin dhe paqen globale

Konferencë ndërkombëtare për Islamin dhe paqen globale

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Universiteti Bedër, në bashkëpunim me Ambasadën e Shteteve të Bashkuara, Delegacionin e Komisionit Evropian, organizuan më 20 mars 2015, konferencën ndërkombëtare me titull: “Islami dhe Paqja Globale”. Qëllimi i kësaj konference ishte dhënia e një kontributi në përmirësimin e klimës së paqes globale, duke ofruar kështu një mjet për shkëmbimin e […]

Elbasan, marshim për paqen

Elbasan, marshim për paqen

Sot (9 janar 2014) në qytetin e Elbasanit u zhvillua një marshim për paqen i organizuar nga komunitetet fetare dhe drejtuesit më të lartë të këtij qarku. Në këtë marshim i cili mbante moton “Bashkëpunimi, themel dhe udhë për paqen” merrnin pjesë drejtuesit më të lartë fetarë si Agim Duka myftiu i Elbasanit dhe don […]

Islami është paqe, jo kërcënim!

Islami është paqe, jo kërcënim!

nga Skender Bruçaj Kryetar i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë  Besimi Islam në përgjithësi është unik, si në rrafshin historik, ashtu edhe në atë global. Islami i jep shumë rëndësi drejtësisë (humanizmit), mbrojtjes së të drejtave të njeriut, moralit të mirë dhe urdhëron njerëzit që në çdo punë të sillen ndershmërisht e të respektojnë të drejtat […]