obama

Presidenti Obama shtron iftar​

Presidenti Obama shtron iftar​

Presidenti Amerikan, Barak Obama ka shtruar një iftar në Shtëpinë e Bardhë, më 14 korrik 2014, për nder të amerikanëve myslimanë, dhe myslimanëve në mbarë botën. “Ramazani për myslimanët është kohë për të kujtuar dhe reflektuar se disiplina dhe devotshmëria janë esenca e jetës si besimtar. Për të gjithë ne, pa marrë parasysh çfarë besimi […]

A do e lërë Obama shtypjen e palestinezëve të vazhdojë?

A do e lërë Obama shtypjen e palestinezëve të vazhdojë?

    nga Rashid KHALIDI* Çfarë duhet të bëjë Barak Obama, i cili po viziton Izraelin këtë të mërkurë për herë të parë gjatë presidencës së tij, rreth konfliktit izraelito-palestinez? Së pari, ai duhet të braktisë rutinën e ndenjur të ofruar nga establishmenti i politikës së jashtme të Nju Jorkut e Uashingtonit, e cila mbahet fort […]