ndihma

Ndihma për familjet në nevojë

Ndihma për familjet në nevojë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (Zyra e Gruas) në bashkëpunim me Medresenë e Tiranës realizuan me sukses fushatën e shpërndarjes së pakove për mbi 300 familje në nevojë. Kjo fushatë u realizua në kuadër të Natës së Kadrit dhe afrimit të Fitër Bajramit. Pakot që u shpërndanë ishin kontribut i besimtarëve të shumtë që u treguan […]

Myslimanët ndihmojnë banorët e bllokuar nga dëbora

Myslimanët ndihmojnë banorët e bllokuar nga dëbora

Besimtarë dhe biznesmenë të ndryshëm i janë përgjigjur thirrjes së Komunitetit Mysliman të Shqipërisë duke kontribuar në dhurimin e artikujve ushqimorë dhe veshmbathjeve të ndryshme për familjet e izoluara nga kushtet atmosferike. Nënkryetari i KMSH-së, z. Bujar Spahiu, i pranishëm gjatë përgatitjeve të pakove, falënderoi kontribuuesit dhe theksoi rëndësinë e zgjatjes së dorës së ndihmës. […]

KMSH feston me nxënësit festat e nëntorit

KMSH feston me nxënësit festat e nëntorit

Në kuadër të festave të nëntorit, përfaqësues të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, morën pjesë në një program të organizuar nga Shkolla e Kërrabës. Nënkryetari i Komunitetit Mysliman, Ali Zaimi, i shoqëruar nga Drejtori i Thirrjes në Islam, Elvis Naçi, zv/myftiu i Tiranës, Gazment Teqja dhe imami i zonës Ilir Selba, vizituan shkollën e Kërrabës ku […]

KMSH dhuron lodra për tre kopshte në Kërrabë

KMSH dhuron lodra për tre kopshte në Kërrabë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka dhuruar një sasi të konsiderueshme lodrash për fëmijët e tre kopshteve në Kërrabë të Tiranës. Dorëzimi i tyre u bë nga Drejtori i Thirrjes në Islam, Elvis Naçi, Drejtori i Çështjeve Sociale, Edvin Kuçi dhe zv/myftiu i Tiranës, Bilal Teqja. Me fondin e siguruar nga besimtarët, janë blerë edhe disa […]

Ambasada e Kuvajtit, mbështetje për shtresat në nevojë

Ambasada e Kuvajtit, mbështetje për shtresat në nevojë

Ambasada e Kuvajtit në Shqipëri ka dhuruar pako me ushqime për shtresat në nevojë me rastin e muajit të Ramazanit. Në dorëzimin e ndihmave për këto shtresa ishin të pranishëm nënkryetari i KMSH-së, z. B. Spahiu dhe ambasadori i Kuvajtit, z. Nexhib Abdurrahman El-Bedr. Z. Spahiu i shprehu ambasadorit falënderimet më të sinqerta në emër […]

KMSH solidarizohet me familjet e përmbytura

KMSH solidarizohet me familjet e përmbytura

Komuniteti Mysliman ka dorëzuar disa qindra pako me ushqime në ndihmë të familjeve të përmbytura në jug të vendit, kontribut i besimtarëve myslimanë shqiptarë. Nënkryetari i Komunitetit Mysliman, z. Bujar Spahiu, i pranishëm në dorëzimin e ndihmave, shprehu falënderimin për të gjithë ata besimtarë nga çdo cep i Shqipërisë, të cilët iu bashkuan thirrjes së institucionit, […]

Myftinia Gjirokastër, iftar dhe ndihma për fëmijët jetimë

Myftinia Gjirokastër, iftar dhe ndihma për fëmijët jetimë

  Në kuadër të aktiviteteve të saj për muajin e Ramazanit, Myftinia Gjirokastër në bashkëpunim me Compassion Help Center,  shtroi një iftar për 80 fëmijë jetimë. Myftiu i Gjirokastrës Ledian Cikalleshi në fjalën e tij vuri në dukje rëndësinë që feja Islame i ka kushtuar kësaj kategorie sociale, duke sjellë në vëmendje ajete dhe hadithe […]

Myftinia Gjirokastër shpërndan ndihma për “40 familjet” në Lazarat

Myftinia Gjirokastër shpërndan ndihma për “40 familjet” në Lazarat

Myftinia e Gjirokastrës organizoi më 27 qershor 2014 një fushatë ndihmash për familjet në nevojë të Lazaratit. Pavarësisht lajmeve negative që kanë shoqëruar këtë fshat kohët e fundit, në media u publikua lajmi se 40 familje besimtare, nuk u bënë  kurrë pjesë në kultivimin e lëndëve narkotike. Nisur nga ky fakt, Myftinia e kësaj zone, […]

KMSH shpërndan ndihma për familjet në nevojë

KMSH shpërndan ndihma për familjet në nevojë

Komuniteti Mysliman ka bërë të mundur sigurimin e qindra pakove me ushqime për të ndihmuar sadopak familjet në nevojë në muajin e Ramazanit. Myftiu i Tiranës, Ylli Gurra, theksoi se është e domosdoshme të ndihmojmë nevojtarët dhe t’u bëhemi krahë të gjithë atyre që kanë nevojë për vëmendje dhe përkujdes, veçanërisht gjatë Ramazanit. “Zoti na […]

Kryetari i KMSH falënderon besimtarët për mbledhjen e ndihmave për Bosnjën

Kryetari i KMSH falënderon besimtarët për mbledhjen e ndihmave për Bosnjën

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. Skender Bruçaj, në emër të institucionit ka falënderuar të gjithë besimtarët myslimanë në mbarë vendin, të cilët iu përgjigjën thirrjes nëpër të gjitha xhamitë e Shqipërisë, të premten e kaluar, për mbledhjen e ndihmave financiare në ndihmë të familjeve të dëmtuara nga përmbytjet në Bosnjë-Hercegovinë. Shuma prej 10.000 […]

Page 1 of 212