nata e kadrit

Ndihma për familjet në nevojë

Ndihma për familjet në nevojë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (Zyra e Gruas) në bashkëpunim me Medresenë e Tiranës realizuan me sukses fushatën e shpërndarjes së pakove për mbi 300 familje në nevojë. Kjo fushatë u realizua në kuadër të Natës së Kadrit dhe afrimit të Fitër Bajramit. Pakot që u shpërndanë ishin kontribut i besimtarëve të shumtë që u treguan […]

Nata e mëshirës së përgjithshme, e shpërblimit të pashembullt

Nata e mëshirës së përgjithshme, e shpërblimit të pashembullt

Ramazani është muaji më i dashur për Allahun nga gjithë të tjerët; ditët e të cilit janë më të rëndësishme se gjithë ditët e tjera; netët e të cilit janë më të vlefshme nga të gjitha netët e tjera; orët e të cilit janë më të mira nga gjithë orët e tjera. Ky është muaji […]

Ceremonia e Hatmes Sherife mbush xhaminë e Parrucës

Ceremonia e Hatmes Sherife mbush xhaminë e Parrucës

Në një atmosferë të mrekullueshme besimi, ditën e hënë, më 13 korrik 2015, pas namazit të ikindisë, në xhaminë e Parrucës, u zhvillua ceremonia e Hatmes Sherife. Nga dita e parë e agjërimit e deri më sot, nën drejtimin e Myftiut të Shkodrës dhe me praninë e disa imamëve, u lexua plotësisht Kur’anin Famëlartë, duke […]

Në kërkim të thesarit të fshehur

Në kërkim të thesarit të fshehur

“Ne e zbritëm atë (Kur’anin) Natën e Kadrit. E ku di ti ç’është Nata e Kadrit. Nata e Kadrit është më e vlefshme se një njëmijë muaj. Atë natë zbresin engjëjt dhe shpirti (Xhibrili) me lejen e Zotit të tyre për çdo çështje. Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit.” Nata e […]

Nata më e begatë – Nata e Kadrit

Nata më e begatë – Nata e Kadrit

“Ne e zbritëm atë (Kur’anin) Natën e Kadrit. E ku di ti ç’është Nata e Kadrit. Nata e Kadrit është më e dobishme se njëmijë muaj. Atë natë zbresin engjëjt dhe Shpirti (Xhibrili) me lejen e Zotit të tyre për çdo çështje. Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit” (Kadr, 1-5). […]

Presidenti Nishani shtron iftar me rastin e Natës së Kadrit

Presidenti Nishani shtron iftar me rastin e Natës së Kadrit

Presidenti i Republikës, Bujar Nishani shtroi një iftar me rastin e Natës së Kadrit të Muajit të Ramazanit. Në fjalën e tij para të ftuarve z. Nishani vlerësoi lart sakrificën e myslimanëve shqiptarë për të mbajtur gjallë edhe në kohë të vështira besimin e tyre ndaj Zotit. “Është jashtëzakonisht entuziazmues fakti se brenda urisë së […]

Agjërimi, Nata e Kadrit, Zbritja e Kur’anit

Agjërimi, Nata e Kadrit, Zbritja e Kur’anit

 “O ju besimtarë! Ju është bërë farz të agjëroni në ditë caktuara, ashtu si popujve të kaluar, me qëllim që të shmangeni nga rruga e keqe.” (Bekare 183-185)  “Kur vjen muaji i Ramazanit hapen dyert e qiellit dhe mbyllen dyert e xhehenemit.” (Hadith, transmeton Ebu Hurejra) Qëllimet kryesore për të cilat Zoti (xh.sh.) e ka […]

Vlera e Natës së Kadrit

Vlera e Natës së Kadrit

Ebu Hurejra transmeton nga Profeti (a.s.) se ka thënë: “Kush falet Natën e Kadrit me besim dhe duke shpresuar shpërblimin, i falen të gjitha mëkatet që ka bërë më parë”[1]. Shpjegimi i hadithit Ky hadith flet për vlerën e Natës së Kadrit. Në të vërtetë, Nata e Kadrit është një natë madhështore të cilën Allahu […]

10 ditët e fundit të Ramazanit dhe Nata e Kadrit, simpozium në Universitetin Bedër

10 ditët e fundit të Ramazanit dhe Nata e Kadrit, simpozium në Universitetin Bedër

  Qendra Kërkimore Zhvillimore për Studime Islame në Universitetin Bedër, organizoi paraditen e sotme (29 Korrik 2013) një simpozium mbi 10 ditët e fundit të ramazanit dhe Natën e Kadrit. Programi filloi me këndimin e sures El Kadr nga Elton Karaj, profesor i teologjisë në këtë universitet. Më pas ai mbajti një referat ku foli […]

Në kërkim të Natës së Kadrit

Në kërkim të Natës së Kadrit

 Aishja (r.a.) ka thënë: “Në dhjetë ditët e fundit të Ramazanit Profeti (a.s.) hynte në itikaf dhe thoshte: “Kërkojeni natën e Kadrit në dhjetëditëshin e fundit të Ramazanit”. Në një transmetim tjetër thuhet: Kërkojeni atë në netët teke të dhjetëditëshit të fundit të Ramazanit.”[1] Shpjegimi i hadithit: Nëpërmjet këtij hadithi myslimani është i urdhëruar që […]