myslimane

Egesta Lopçi, shkencëtarja myslimane nga Shkodra që po mahnit Italinë

Egesta Lopçi, shkencëtarja myslimane nga Shkodra që po mahnit Italinë

Historia e jashtëzakonshme e mjekes që thëniet e Profetit Muhamed a.s. i konkretizon në zbulime shkencore Një shkencëtare myslimane nga Shkodra është duke mahnitur Italinë. Egesta Lopçi është studiuese e avancuar e mjekësisë bërthamore. Së fundmi, ajo është nderuar me një tjetër çmim ndërkombëtar për kërkimet shkencore të luftimit të kancerit. Dr. Lopçi, që prej […]

‘9 Marsi’

‘9 Marsi’

Zgjohet në mëngjes herët për të mbaruar punët e një dite më parë. Ndërkohë që i duhet të zgjojë fëmijët për t’i përgatitur për shkollë, fillon të përgatisë mëngjesin. Maratona sapo ka filluar. Zhurmë, rrëmujë dhe nxitim që karakterizon çdo mëngjes të një nëne shqiptare… Ky është 9 Marsi, ky është dhe 10-11-12 Marsi i […]

Ekspozita “Në gjurmët e dijetarëve dhe prijësve të shquar myslimanë shqiptarë”

Ekspozita “Në gjurmët e dijetarëve dhe prijësve të shquar myslimanë shqiptarë”

Ditën e shtunë me dt. 25 prill 2015, ditë në të cilën u zhvillua Programi i 10-të Festiv “Profeti Muhamed a.s. – Krenaria e Njerëzimit”, një organizim i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacionin Kulturor dhe Arsimor SEMA, është çelur dhe ekspozita “Në gjurmët e dijetarëve dhe prijësve të shquar myslimanë shqiptarë”, ku […]

Kur je e vendosur…

Kur je e vendosur…

Ajo është një vajzë e lindur dhe e rritur në një qytet verior të njohur për historinë e tij të lashtë, për kulturën, krenarinë dhe traditat fetare. Familja e saj edhe pse myslimane në origjinë, për shkak të sistemit komunist kishin përqafuar komunizmin dhe ateizmin si ideologji. Deri kur përfundoi shkollën e mesme ajo nuk […]

Hatixhja, modeli i gruas myslimane

Hatixhja,  modeli i gruas myslimane

nga Nadia LIKA Karakteri dhe mbështetja ndaj Profetit Bashkëshortja e Profetit, shoqja e jetës dhe ditëve të tij më të vështira, ishte një grua e bukur dhe me moral të lartë, e cila rridhte nga një familje e respektuar, me tradita dhe njohuri fetare. Ajo njihej për karakterin e saj të fortë, ndershmërinë dhe drejtësinë, […]

Prishtinë, promovohet libri mbi kontributin e prijësve myslimanë

Prishtinë, promovohet libri mbi kontributin e prijësve myslimanë

Libri “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe identitetit kombëtar”, botim i tre Bashkësive  Islame në trojet shqiptare, KMSH, BIK dhe BFIM është promovuar dje (14 nëntor 2013) në Prishtinë. Në ceremoninë e organizuar nga Bashkësia Islame e Kosovës, në sallën e konferencave të Fakultetit të Shkencave Islame,  të pranishëm ishin edhe përfaqësues […]

Myslimanët e Delvinës festojnë Kurban Bajramin

Myslimanët e Delvinës festojnë Kurban Bajramin

  Qindra besimtarë të  Delvinë s kanë dalë  në sheshin qëndror të  qytetit për të falur dhe festuar Kurban Bajramin, festën e sakrificës dhe devotshmwrisë. Festimet filluan që në orët e para të mëngjesit me tekbire dhe këndimin e disa pjesëve Kura’nore nga myezini dhe besimtarët e tjerë. Më pas Myftiu i Rrethit Delvinë Bledar Ali fali […]

KMSH promovon librin “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe identitetit kombëtar”

KMSH promovon librin “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe identitetit kombëtar”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi paraditen e sotme (3 Tetor 2013), promovimin e librit të konferencës shkencore mbarëshqiptare, zhvilluar me rastin e 100 vjetorit të shpalljes së pavarësisë më 28-29 shtator 2012, “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe identitetit kombëtar”. Në program përshëndetën drejtuesit  e bashkësive islame shqiptare, H. Selim Muça, H. […]

3 tetor 2013, promovohet libri “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe identitetit kombëtar”

3 tetor 2013, promovohet libri “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe identitetit kombëtar”

Ftesë për në promovimin e librit shkencor “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe identitetit kombëtar. Komuniteti Mysliman i Shqipërisë do të organizojë promovimin e librit të konferencës shkencore mbarëshqiptare, zhvilluar me rastin e 100 vjetorit të shpalljes së pavarësisë më 28-29 shtator 2012, “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe […]

Kontributi i prijësve myslimanë në hartimin e alfabeteve dhe abetareve (I)

Kontributi i prijësve myslimanë në hartimin e alfabeteve dhe abetareve (I)

Nga: Hasan Bello Një kontribut të rëndësishëm për zhvillimin e gjuhës shqipe dhe arsimin kombëtar në kapërcyell të shek. XIX dhe në fillim të shek. XX, krahas klerikëve të besimeve të tjera fetare, pa dyshim që ka luajtur edhe kleri mysliman shqiptar. Pavarësisht faktit se deri vonë, për arsye ideologjike ka pasur një lloj tendence […]

Page 1 of 212