myftinia shkoder

Përkujtohet vepra dhe aktiviteti i Hoxhës Hafiz Sheuqet Boriçi

Përkujtohet vepra dhe aktiviteti i Hoxhës Hafiz Sheuqet Boriçi

Pasditen e së xhumasë, më 6 tetor 2017, Myftinia Shkodër organizoi në ambientet e bibliotekës së qytetit një aktivitet përkujtimor në nderim të veprës dhe aktivitetit të Hoxhës së nderuar shkodran, Hafiz Sheuqet Boriçi (1884-1965). Shkak i këtij aktiviteti u bë botimi i broshurës me titull: “O njerëzit e Zotit..! – thirrja e urtë e […]

U zhvillua konferenca e 6-të vjetore e imamëve të Shkodrës

U zhvillua konferenca e 6-të vjetore e imamëve të Shkodrës

Myftinia Shkodër organizoi konferencën e 6-të vjetore të imamëve, teologëve dhe thirrësve islamë të Shkodrës. I pranishëm në këtë konferencë ishte edhe Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, i cili dha mesazhet e tij drejtuar pjesëmarrësve në konferencë. Kryetari i KMSh-së theksoi se detyra e imamëve dhe prijësve fetarë sot, në këto […]

Bashkëbisedim vëllazëror me imamët e Zonës Shkodër

Bashkëbisedim vëllazëror me imamët e Zonës Shkodër

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, zhvilloi një bashkëbisedim mbi aktualitetin dhe zhvillimet e Thirrjes Islame në vendin tonë, me imamët e Myftinive Shkodër, Malësi e Madhe, Pukë e Lezhë. Gjatë këtij takimi u diskutua mbi aktivitetin e përbashkët dhe shërbimet ndaj komunitetit, rëndësinë që i duhet dhënë ruajtjes së harmonisë dhe […]

Myftinia merr titullin “Nderi i Qarkut Shkodër”

Myftinia merr titullin “Nderi i Qarkut Shkodër”

Myftinia Shkodër është nderuar me titullin: “Nderi i Qarkut Shkodër”, nga institucioni i Këshillit të Qarkut Shkodër. Ka qenë znj. Greta Bardeli, Kryetare e K.Q. Shkodër, ajo që i ka akorduar Myftiut të Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, këtë certifikatë vlerësuese të punës dhe kontributit 25 vjeçar të Myftinisë Shkodër. Në motivacionin e këtij titulli nderi, shënohet: […]

Shfaqet dokumentari “Triumfi i zanit të minareve”

Shfaqet dokumentari “Triumfi i zanit të minareve”

Myftinia Shkodër organizoi në teatrin “Migjeni”, aktivitetin përmbyllës të programit 17 ditor kushtuar përkujtimit të 25 vjetorit të rihapjes së xhamisë së parë në Shkodër e Shqipëri, pas 23 vitesh persekutim e dhunë ateiste ndaj fesë. Në këtë aktivitet ishin të pranishëm autoritetet më të larta fetare e civile të vendit, si: H. Skender Bruçaj, […]

Aktivitet përkujtimor: “Këshilla të një hytbeje, sa një amanet”

Aktivitet përkujtimor: “Këshilla të një hytbeje, sa një amanet”

Myftinia Shkodër ka shfaqur në kinema “Millenium”, hytben e fundit të mbajtur nga Myftiu i Shkodrës (1991-2003), H. Faik Hoxha (1930-2011). Aktiviteti në fjalë vjen në vazhdën e programit të larmishëm të përkujtimit të 25 vjetorit të rilejimit të fesë me ligj në vendin tonë. Për rreth 30 minuta, të pranishmit patën mundësinë të ndiqnin […]

Hafiz Xhemal Çanga, nderohet Myftiu i Shkodrës (1959-1967)

Hafiz Xhemal Çanga, nderohet Myftiu i Shkodrës (1959-1967)

Myftinia Shkodër ka organizuar në bibliotekën e qytetit, ceremoninë e akordimit të titullit: “Mirënjohja e Qytetit”, për Myftiun e Shkodrës (1959-1967), Hafiz Xhemal Çanga. Ceremonia është përshëndetur nga Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, i cili ka vlerësuar këtë aktivitet si një dëshmi e ruajtjes së besës së të shkuarve, si dhe një nderim për […]

“Udha Islame”, përtej pragut të 150 numrave të parë…

“Udha Islame”, përtej pragut të 150 numrave të parë…

Gazeta e përmuajshme fetare, kulturore, edukative “Udha Islame”, organ shtypi i Myftinisë Shkodër, doli në qarkullim për të parën herë në prag të përkujtimit të 12 vjetorit të rilejimit me ligj të ushtrimit dhe praktikimit të besimit fetar në vendin tonë. Numri i parë i kësaj gazete doli në muajin tetor të vitit 2002. Organizimin […]

Shkodër, tribunë fetare, “Ramazani, ripërtëritje e besimit”

Shkodër, tribunë fetare, “Ramazani, ripërtëritje e besimit”

Myftinia Shkodër organizoi pasditen e të mërkurës tribunën fetare me temë: “Ramazani, ripërtëritje e besimit”, ku i ftuar special ishte thirrësi islam Tahir Zeneli. Në fillim të aktivitetit, teologu Arben Halluni, tha se dhjetë ditët e fundit të Ramazanit janë një mundësi e mirë për të shtuar aktivitetet dhe adhurimet, në mënyrë që ky muaj […]

Myftinia e Shkodrës, tribunë islame dhe shkencore në prag të Ramazanit  

Myftinia e Shkodrës, tribunë islame dhe shkencore në prag të Ramazanit   

Pasditën e së shtunës, më 13 qershor 2015, Myftinia Shkodër organizoi një tribunë shkencore në pritje të muajit Ramazan, ku i ftuar special si ligjërues, ishte shkencëtari i mirënjohur i trevave shqiptare, Dr. Ali F. Iljazi nga Gjakova. “Ndikimi i agjërimit në proceset biokimike dhe bioritëm”, ishte tema e këtij takimi, ku mjeku i mirënjohur gjakovar, shqyrtoi […]

Page 1 of 212