muhamed sytari

“Qëndroni, mos e leni kte fé! Rune besën e t’parve tuj!”

“Qëndroni, mos e leni kte fé! Rune besën e t’parve tuj!”

Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm Allahut të Madhëruar, i Cili krijoi vdekjen dhe jetën, si sprovë për kalimtarët në këtë jetë kalimtare. Atij i përulemi dhe Njësinë e Tij dëshmojmë, ashtu siç urdhëron edhe në Kur’anin Famëlartë: “Allahu vërtetoi se nuk ka zot tjetër përveç Tij, edhe melekët edhe […]

“All-llahut shyqyr qi fort na ka madhnue”…

“All-llahut shyqyr qi fort na ka madhnue”…

Po rregulloja arkivin e trashëgimisë së vjetër islame në bibliotekën time, kur u ndala tek një pjesë e ngelur nga një broshurë e vjetër, shkruar shqip me shkronja arabe. Natyrshëm, ajo ka një vlerë të madhe për mua, ndonëse, si botim është i mangët, nuk i dihet emri i autorit, as viti i botimit. Janë […]

“I privuar është ai, që është ndaluar nga begatia e njerëzve të kohës së tij!”

“I privuar është ai, që është ndaluar nga begatia e njerëzve të kohës së tij!”

Para disa ditësh, një miku im postoi në një prej rrjeteve sociale të komunikimit një video të dijetarit të shquar sirian, Dr. Nurudin Itr. Në ligjëratën e tij, përballë një auditori të përzgjedhur, i dituri Shejh Itr, tregoi se kishte dëgjuar disa herë nga Hoxhë i tij, Shejh Abdulaziz Ujunusud, një urtësi, të cilën e […]

Nuk e harroi xhaminë e lagjes Garuc, i bardhi Hoxhë…

Nuk e harroi xhaminë e lagjes Garuc, i bardhi Hoxhë…

Sa herë kaloj në lagjen Garuc dhe vështroj vendin e vakëfit të saj, aty ku dikur kishte një xhami, më vjen ndër mend Hoxha, i bardhi Hoxhë… Nuk më hiqet nga mendja insistimi i tij i vazhdueshëm; në takime të drejtpërdrejta, me letra, me telefonata, në të gjitha format. H. Vehbi S. Gavoçi u dishru […]

“Shporta e Ramazanit” për familjet në kala të Drishtit, Shkodër

“Shporta e Ramazanit” për familjet në kala të Drishtit, Shkodër

Myftiu i Shkodrës, Muhamed Sytari, i shoqëruar edhe nga bashkëpunëtorë të tij, bëri një vizitë në kalanë e Drishtit, ku u takua me banorët që jetojnë aty, në kuadër të vizitave të Muajit Ramazan. Myftiu dëgjoi nga banorët e kësaj lagjeje për kushtet e mjerimit, në të cilin ata jetojnë, pa ndihmë e pa përkrahje […]

“NÚN – PASHA LAPSIN…”, libri mё i ri nga Imam Muhamed Sytari

“NÚN – PASHA LAPSIN…”, libri mё i ri nga Imam Muhamed Sytari

Doli nё qarkullim libri mё i ri i Myftiut tё Shkodrёs Imam Muhamed Sytari, “NÚN – PASHA LAPSIN…”, me shënimet vetjake nga periudha e drejtimit të Myftinisë Shkodër, prill 2010 – prill 2013. Librit hapet me parathёnien e Mr. Muhidin Ahmeti (Austri), nё tё cilёn, ndёr tё tjera shkruan se: “Veprimtaritë e pasura dhe të shumëllojshme të mbartësit […]