medresistet

Medresistët e viteve 1950-60, takim në Universitetin Bedër

Medresistët e viteve 1950-60, takim në Universitetin Bedër

Medresistët e diplomuar në vitet 1950-60 në Medresenë e Tiranës janë mbledhur sot në ambientet e Universitetit Bedër, të ftuar nga rektori Dr. Ferdinand Gjana. Ky takim është zhvilluar për të vlerësuar edhe një herë kontributin e shquar, që kanë dhënë medresistët e vjetër të Shqipërisë në ringjalljen e jetës fetare pas viteve ’90. Në këtë […]

Medresistet e Durrësit, çmim të parë dhe të tretë në Olimpiadën e Letërsisë

Medresistet e Durrësit, çmim të parë dhe të tretë në Olimpiadën e Letërsisë

Nxënëset e medresesë “H. Mustafa Varoshi” kanë arritur të jenë të suksesshme dhe të nderohen me çmime në Olimpiadën e Letërsisë, të zhvilluar më 25 prill 2015 nga Ministria e Arsimit dhe Sporteve. Riada Mema, nxënëse e klasës së 11 është nderuar me çmimin e parë, ndërsa Elinda Gjonomadhi, nxënëse e klasës 12 ka zënë […]

Program madhështor për Kuranin në Teatrin e Operës dhe Baletit

Program madhështor për Kuranin në Teatrin e Operës dhe Baletit

Vlerësohen nxënësit e rinj të Kur’anit Famëlartë Është zhvilluar sot programi me titull “Kur’ani Famëlartë, udhërrëfyes për njerëzimin, eveniment i organizuar nga medresetë e vendit nën kujdesin e Komunitetit Mysliman dhe Fondacionit Arsimor e Kulturor “SEMA”. Organizimi i një programi të tillë është kthyer në traditë në të gjitha medresetë, por këtë vit, ndryshe nga […]

SHBA, shkenca “flet” shqip përmes medresistëve

SHBA, shkenca “flet” shqip përmes medresistëve

nga: Ferit Lika Aurel Jolla nga Elbasani dhe Robert Vinjolli nga Kruja, konkurruan në fushën e inxhinierisë dhe morën vendin e tretë (medalje bronzi). Andi Alla nga Librazhdi dhe Dorian Beu nga Kavaja, konkurruan në fushën e mjedisit dhe fituan çmimin e katërt (medalje nderi). Ata janë katër, jo katër musketierët e Kate Baldwin, por katër […]