medresete

Medresetë, medalje suksesi në arenën ndërkombëtare

Medresetë, medalje suksesi në arenën ndërkombëtare

Medresetë e Shqipërisë kanë përfaqësuar vendin tonë në shumë konkurse ndërkombëtare mbi fusha të ndryshme të shkencave. Më poshtë do të gjeni disa nga projektet ku nxënësit e Medreseve kanë marrë pjesë. Medalje Argjendi në Gjeorgji Në olimpiadën shkencore IYIPO, e cila u organizua në Gjeorgji, Medreseja e Kavajës “H. Ali Korça” mori pjesë me […]

Medresetë zhvillojnë provimet e pranimit për vitin 2015

Medresetë zhvillojnë provimet e pranimit për vitin 2015

Më datë 26 prill 2015, në disa nga medresetë e vendit u zhvillua provimi i pranimit ku morën pjesë më shumë se 2 mijë nxënës (djem dhe vajza) të klasave të nënta. Nxënësit pjesëmarrës konkurruan për të studiuar në një nga medresetë të ci lat ndodhen në qytetet Tiranë, Elbasan, Korçë, Kavajë dhe Berat. Testi përbëhej […]

Filozofia e medreseve në sistemin arsimor të Shqipërisë

Filozofia e medreseve në sistemin arsimor të Shqipërisë

Problemet e arsimit dhe të edukimit kanë preokupuar shumë filozofi, religjione, mendimtarë, dijetarë dhe sisteme politike në kohë dhe vende të ndryshme të botës. Edukimi dhe arsimi sot përbën një nga shtyllat kryesore të shoqërisë, ku në shumë vende dhe zona ku mungon ose keqpërdoret ajo, kemi probleme sociale, të cilat shpeshherë shkaktojnë kriza shoqërore, […]

Dije dhe edukim

Dije dhe edukim

nga Riollza Agolli Të kërkosh kuptimin e jetës… një sfidë që jetës njerëzore i duhet ta fitojë në dimensione shpirtërore, intelektuale dhe fizike. Por, padituria për ligjet e jetës që zotërojmë në çastet e para të lindjes na bën të pafuqishëm nëse nuk kërkojmë orientimin e duhur për të kuptuar ndryshimin midis të mirës dhe […]

Medresistët e Tiranës dhe Kavajës, fitues medaljesh në SHBA

Medresistët e Tiranës dhe Kavajës, fitues medaljesh në SHBA

Në datat 28 prill – 4 maj 2014 në Houston, Teksas të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u zhvillua Olimpiada Ndërkombëtare e Projekteve Inxhinierike e Mjedisore për energji botërore të qëndrueshme (I-SWEEP 2014) ku u paraqitën mbi 380 projekte të 70 vendeve të ndryshme të botës. Nxënësit e Medresesë “H. Ali Korça” Kavajë, Julian Ostaku […]

Nëpër gjurmët e arsimit islam në trojet shqiptare

Nëpër gjurmët e arsimit islam në trojet shqiptare

Intervista/Flet studiuesi Bedri Telegrafi Ka lindur në Berat në vitin 1938. Arsimin e ulët dhe atë të mesëm e ka kryer në vendlindje. Në vitin 1970 përfundon studimet e larta në Tiranë në fakultetin e Histori-Filologjisë në degën Histori-Gjeografi. Me të përfunduar studimet shërben si mësues dhe drejtues në shkollat e mesme të qytetit të […]

Medresetë zhvillojnë provimet e pranimit për sezonin e ri shkollor

Medresetë zhvillojnë provimet e pranimit për sezonin e ri shkollor

Në të gjitha medresetë u zhvillua provimi i pranimit ku morën pjesë më shumë se 2 mijë nxënës (djem dhe vajza) të klasave të nënta. Provimi zgjati dy orë dhe u zhvillua në Medresenë e Tiranës, Medresenë e Kavajës, Medresenë e Beratit, Medresenë e Cërrikut, Medresenë e Korçës si dhe në qytetin e Kukësit, Laçit, […]