medreseja tiranes

Medreseja e Tiranës, djep i kulturës, besimit, arsimit, dijes dhe përparimit kombëtar

Medreseja e Tiranës,  djep i kulturës, besimit, arsimit, dijes dhe përparimit kombëtar

Fjala e plotë e Presidentit Nishani në ceremoninë e dekorimit të Medresesë së Tiranës më 17 mars 2015 “I nderuar zoti Kryetar i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë! I nderuar zoti Muça, Të nderuar drejtues të KMSH-së, Drejtues, mësues, nxënës të Medresesë  të Tiranës, Të nderuar klerikë të fesë myslimane dhe të tjerë të pranishëm! Më së […]

Presidenti Nishani dekoron Medresenë e Tiranës

Presidenti Nishani dekoron Medresenë e Tiranës

Me rastin e 90-vjetorit të themelimit të Medresesë së Tiranës, Kreu i Shtetit shqiptar z. Bujar Nishani vlerësoi sot paradite në një ceremoni solemne Medresenë e Tiranës me Titullin “Për merita të veçanta civile” me motivacion: “Si një  shkollë e arsimit fetar në Shqipëri, e cila duke u bërë pjesë e arsimit tonë, përgatiti për disa dhjetëvjeçarë në një […]

Kur’ani është ushqim për shpirtin

Kur’ani është ushqim për shpirtin

Kur’ani është ushqim për shpirtin, qetësi për zemrën dhe dritë për mendjen, kështu u shpreh nënkryetari i Komunitetit Mysliman, Ali Zaimi, në programin e organizuar nga Medreseja e Tiranës për Kur’anin Famëlartë. Ai shtoi më tej se nëpërmjet Kur’anit, Allahu e ngriti njeriun në pozitën e të qenit bashkëbisedues me të. “Shumë arritje, vlera e […]

Besimtarë të Burrelit vizitë Medresenë e Tiranës dhe Elbasanit

Besimtarë të Burrelit vizitë Medresenë e Tiranës dhe Elbasanit

Myftinia e Burrelit organizoi gjatë fundjavës një shëtitje me xhematin e këtij qyteti në Tiranë dhe Elbasan, ku kanë vizituar xhamitë dhe institucionet arsimorë të Komuniteti Mysliman të Shqipërisë. Gjatë vizitës në Tiranë, të shoqëruar nga Myftiu i i këtij rrethi Taulant Bica, ata janë ndalur në Medresenë e Tiranës, ku kanë parë nga afër […]

Specialistë të DAR Kukës vizitojnë Medresetë dhe Universitetin Bedër

Specialistë të DAR Kukës vizitojnë Medresetë dhe Universitetin Bedër

  Përfaqësues të Drejtorisë Rajonale të Arsimit në Kukës si dhe drejtues të shkollave të ndryshme të këtij rrethi, kanë vizituar Universitetin Bedër, Medresenë e Tiranës dhe Medresenë e Korçës. Në kuadër të njohjes me institucionet arsimore islame në vend Myftinia Kukës ka organizuar një takim me përfaqësuesit e Universitetit Bedër dhe të Medresesë së […]

“Drita Islame” prezantohet para medresistëve të Tiranës

“Drita Islame” prezantohet para medresistëve të Tiranës

Ditën e hënë, datë 28 janar 2013, në ambientet e Medresesë së Tiranës u zhvillua një aktivitet prezantues i revistës “Drita Islame”, organ zyrtar i KMSH-së. Drejtori i Drejtorisë së Medias dhe Marrëdhënieve me Publikun në KMSH, Agron Hoxha bëri një prezantim të rrugëtimit të revistës (gazetës) që nga themelimi i saj e deri më […]