medreseja e tiranes

Medreseja e Tiranës, program mbi urtësitë e namazit

Medreseja e Tiranës, program mbi urtësitë e namazit

Namazi si adhurim, lartësim shpirtëror, falënderim dhe mirënjohje ishte tema e programit të organizuar nga Medreseja e Tiranës. Nënkryetari i KMSH-së, z Gazmend Aga përgëzoi nxënësit për përcjelljen e emocioneve të veçanta dhe vlerësoi Medresenë e Tiranës, e cila është duke dhënë frymën e arsimimit të ndërgjegjshëm. Më pas z. Aga theksoi se namazi është […]

Programi “Të jetësojmë vlerat e besimit”

Programi “Të jetësojmë vlerat e besimit”

Medreseja e Tiranës organizoi programin “Të jetësojmë vlerat e besimit, dashurinë, vëllazërinë, përkrahjen, paqen dhe respektin”. Në programin e përgatitur nxënësit e medresesë përçuan mesazhe dashurie, vëllazërimi dhe besimi. Me anë të poezive, ilahive, prozave, historive të ndryshme dhe pjesëve teatrale ata theksuan dhe nxorën në pah bukuritë e besimit dhe qetësinë shpirtërore që ai […]

Dita Ndërkombëtare e Tolerancës në Medresenë e Tiranës

Dita Ndërkombëtare e Tolerancës në Medresenë e Tiranës

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tolerancës, Medreseja e Tiranës organizoi programin kulturor “Për një botë me më shumë dashuri” me pjesëmarrjen e përfaqësuesve fetarë në vend. Në këtë aktivitet ishin të pranishëm kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, drejtori i Medresesë së Tiranës, z. Ali Zaimi, kryetarja e Komitetit Shtetëror për […]

Aktivitet letrar në Medresenë e Tiranës

Aktivitet letrar në Medresenë e Tiranës

Në kuadër të muajit të letërsisë, Medreseja e Tiranës H. Mahmud Dashi zhvilloi një bisedë me shkrimtarin e mirënjohur Besnik Mustafaj. Gjatë bisedës me nxënësit, z. Mustafaj tregoi mbi fillimet e tij si shkrimtar, motivet që e nxitën në këtë fushë dhe eksperiencat e tij të ndryshme. Në takim ishte i ftuar edhe drejtori i […]

Ibrahim Hysen Balla (1930-2015)

Ibrahim Hysen Balla (1930-2015)

Lindi në fshatin Farkë të Tiranës më 10.09.1930 nga një familje arsimdashëse fetare. Pasi kryen arsimin fillor pesëvjeçar nga viti 1937-1942, qëndron pranë familjes për shkak të luftës që bëhej për çlirimin e vendit. Në vitin 1945 prindërit e dërgojnë për të kryer studimet e arsimit 7 vjeçar e të mesëm në Medresenë e Tiranës […]

Ndahet nga jeta H. Ibrahim Balla

Ndahet nga jeta H. Ibrahim Balla

Sot, më 24 shkurt 2015, është ndarë nga jeta H. Ibrahim Balla, ish-drejtor i Medresesë së Tiranës në vitet 1991-1998. Lindi në Farkë të Tiranës më 10.09.1930, në një familje arsimdashëse fetare. Në vitin 1945 prindërit e dërgojnë për të kryer studimet e arsimit 7 vjeçar e të mesëm në Medresenë e Tiranës. Dallohet që […]

Përfaqësues të ambasadës së SHBA-së vizitë në Medresenë e Tiranës  

Përfaqësues të ambasadës së SHBA-së vizitë në Medresenë e Tiranës   

Më datë 9 dhjetor 2014, përfaqësues të Ambasadës Amerikane vizituan Medresenë e Tiranës. Vizita kishte si qëllim njohjen me projektet qytetare që zhvillohen çdo vit në këtë shkollë. Pas prezantimit që bëri secili prej tyre, filloi prezantimi i projektit të parë “Jemi dhe ne”. Ky projekt i kushtohet fëmijëve jetimë, shqetësimeve, dëshirave të tyre, etj. […]

Medreseja e Tiranës, program festiv me rastin e festave të nëntorit

Medreseja e Tiranës, program festiv me rastin e festave të nëntorit

 Medreseja e Tiranës organizoi paraditen e sotme një program festiv me rastin e festave të nëntorit. Në program morën pjesë nënkryetari i Komunitetit Mysliman Ali Zaimi, zv/ministrja e Arsimit dhe Sportit Nora Malaj, drejtori i Medresesë së Tiranës Omer Çallësh, mësues dhe nxënës. Drejtori i Medresesë së Tiranës falënderoi pjesëmarrësit dhe i uroi ata për […]

Zhvillohet mbledhja e Këshillit të Përgjithshëm të KMSH

Zhvillohet mbledhja e Këshillit të Përgjithshëm të KMSH

Është zhvilluar paraditen e sotme, 22 nëntor 2014, në ambientet e Medresesë së Tiranës, mbledhja e radhës e Këshillit të Përgjithshëm të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë. Mbledhja u hap përmes këndimit të një pjese kur’anore nga imami i xhamisë së Medresesë, Adnand Merja. Kancelari i KMSH-së z. Ylli Cikalleshi, bëri të ditur axhendën e mbledhjes […]

Mbresa për Hafiz Mustafa Doracin

Mbresa për Hafiz Mustafa Doracin

Sa më tepër rrjedhin vitet, aq më tepër njeriu zhytet me mirëdashje në thellësinë e së kaluarës. Medreseja, ku jemi rritur e burrëruar, ka qenë dhe mbetet për ne themel i artë i jetës sonë në Islam. Populli thotë: “Ku dhemb dhëmbi, vete gjuha”; e ne medresistët, sa herë që takohemi, kujtojmë me mall zemre […]

Page 1 of 212