medreseja e kavajes

Zhvillohet ceremonia e maturës në Medresenë “H. Ali Korça”, Kavajë

Zhvillohet ceremonia e maturës në Medresenë “H. Ali Korça”, Kavajë

Ditën e djeshme, më 22 maj, maturantët e Medresesë së Kavajës “H. Ali Korça” zhvilluan programin e fundit si nxënës të kësaj shkolle. Ata performuan me poezi, ilahi, pjesë humoristike si dhe sollën copëza kujtimesh nga vitet e kaluara në medrese. Në fjalën e tij përshëndetëse, drejtori i shkollës, z. Mustafa Hatipoglu, falenderoi të gjithë […]

Medreseja e Kavajës organizon “Festën e Kuranit”

Medreseja e Kavajës organizon “Festën e Kuranit”

Medreseja e Kavajës, organizoi të enjten, 19 Dhjetor 2013, programin e quajtur “Festa e Kuranit”, një programi ky i përvitshëm që organizohet  në të gjitha Medresetë e vendit. Aktiviteti festiv është zhvilluar në ambientet e Pallatit të Kulturës në Kavajë, me rastin e mësimit të Kuranit nga ana e nxënësve të klasave të 10-ta.  I […]

Medreseja e Kavajës, konkurs mbi revistën “Drita Islame”

Medreseja e Kavajës, konkurs mbi revistën “Drita Islame”

Departamenti i Shkencave Islame dhe Drejtoria e Medresesë së Kavajës, organizuan një konkurs mbi përmbajtjen e revistës së përmuajshme “Drita Islame”. Konkursi konsistonte në një testim, i përbërë nga 30 pyetje, ku mbi gjysma e nxënësve kanë marrë pjesë. Për këtë drejtoria ka stimuluar nxënësit që kanë zënë vendet e para, përmes ndarjes së çmimeve […]