medrese

Medreseja e Kavajës dhe Elbasanit, program për Kur’anin Famëlartë

Medreseja e Kavajës dhe Elbasanit, program për Kur’anin Famëlartë

Kur’ani le të jetë udhërrëfyesi dhe manuali i jetës së tyre Medreseja e Kavajës, dega e vajzave organizoi më 30 Janar, programin festiv “Kur’ani Famëlartë udhërrëfyes dhe burim lumturie për mbarë njerëzimin”. Është viti i tretë radhazi që Medreseja organizon këtë program me rastin e kalimit të klasave të dhjeta në leximin e Kur’anit. Në […]

Medresetë në Shqipëri gjatë viteve 1924-1947

Medresetë në Shqipëri gjatë viteve 1924-1947

Paralelisht me konsolidimin e Shtetit të ri Shqiptar, gjatë çerekut të parë të shek. XX, po konsolidoheshin dhe institucionet fetare islame, të cilat vet-administroheshin tashmë prej disa vitesh (që nga 1912/13). Mospasja e një buxheti të shëndoshë financiar do ta vinte Xhematin Mysliman Shqiptar[1] para shumë vështirësive, por, pavarësisht të gjithave, hoxhallarët ia nisën punës […]

Medresetë, programe për festat e nëntorit

Medresetë, programe për festat e nëntorit

Në kuadër të festave të nëntorit të gjitha Medresetë e Shqipërisë organizuan  programe të ndryshme artistike dhe përkujtuese. Gjatë këtyre programeve kanë qenë të pranishëm personalitete të shumta të politikës, kulturës dhe jetës qytetare të qyeteve përkatëse. Programet kanë patur skeçe të ndryshme ku tregohej historia e kombit tonë dhe përkatësisht ngjarjet e datave 28-29 […]

Medresetë në trojet shqiptare gjatë sundimit osman

Medresetë në trojet shqiptare gjatë sundimit osman

“Sikur dituria të mos kishte meritë tjetër, përveç faktit që i bën injorantët që të ndjejnë frikë dhe respekt ndaj teje dhe i bën dijetarët të të duan dhe nderojnë, kjo do të ishte arsyeja më se e mjaftueshme për kërkimin e saj, pa përmendur këtu gjithë të mirat e tjera të saj në këtë […]

Filluan regjistrimet në Medrese

Filluan regjistrimet në  Medrese

Kanë filluar regjistrimet për provimin e pranimit në të gjitha medresetë e vendit për vitin shkollor 2014-2015. Medreseja e Tiranës ( 9- vjeçare dhe e mesme ); Medreseja e Korçës, e Elbasanit, e Beratit dhe e Kavajës do të zhvillojnë provimin e pranimit në ambientet e tyre. Medresetë me modelin e tyre të arsimit, edukimit […]

Filluan regjistrimet në të gjitha Medresetë e vendit

Filluan regjistrimet në të gjitha Medresetë e vendit

Kanë filluar regjistrimet për provimin e pranimit në të gjitha medresetë për vitin shkollor 2013-2014. Medreseja e Tiranës, Korçës, Cërrikut ( Elbasan ), Beratit e Kavajës do të zhvillojnë provimin e pranimit në ambientet e tyre më dt: 12.05.2013. Medresetë me modelin e tyre të arsimit, edukimit dhe sukseset e njëpasnjëshme, kanë kaluar shkollat dhe […]

Programe për 7 marsin në Medresetë e Shqipërisë

Programe për 7 marsin në Medresetë e Shqipërisë

Ashtu si çdo vit, edhe këtë 7 Mars, Medresetë e Shqipërisë nën një atmosferë të veçantë festive dhe nën një konceptim të ri, organizuan programe me rastin e festës së mësuesit. Në program morën pjesë  mësues të shkollave të rretheve përkatëse.  I ftuari i veçantë i programit të medresesë së Korçës ishte Z. Halit Shamata, […]

Prezantimi i revistës “Drita Islame” në Medresetë Shqiptare (FOTOLAJM)

Prezantimi i revistës “Drita Islame” në Medresetë Shqiptare (FOTOLAJM)

Drejtoria e Medias dhe Marrëdhënieve me Publikun në KMSH, ka vijuar prezantimin e revistës “Drita Islame” nëpër medresetë dhe institucionet islame në mbarë vendin. Drejtori i Drejtorisë së Medias dhe Marrëdhënieve me Publikun në KMSH, Agron Hoxha ka njohur nxënësit e medreseve me rrugëtimit të revistës/gazetës, që nga themelimi i saj e deri më sot, […]

“Kur’ani Famëlartë, udhërrëfyes për njerëzimin”, program madhështor në TOB

“Kur’ani Famëlartë, udhërrëfyes për njerëzimin”, program madhështor në TOB

Është kthyer në traditë tashmë që për çdo vit Medresetë e Shqipërisë organizojnë programin e leximit të Kur’anit. Këtë vit ndryshe nga më parë  programi për leximin dhe shpërndarjen e certifikatave për klasat e gjashta dhe të dhjeta (djem dhe vajza) që kanë mësuar të lexojnë  Kur’anin Famëlartë, do të zhvillohet  në Sallën e Teatrit të […]