lutje

Myslimanët shqiptarë festojnë Fitër Bajramin

Myslimanët shqiptarë festojnë Fitër Bajramin

Besimtarët myslimanë festojnë sot festën e Fitër Bajramit. Pas ditëve të agjërimit, lutjeve, adhurimeve dhe leximit të Kur’anit, mijëra besimtarë të Tiranës e mbarë Shqipërisë ishin pjesë e festimeve dhe faljes së namazit të Bajramit të organizuar si çdo vit në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”. Festimet e Fitër Bajramit kanë filluar që në orët e […]

I forti i vërtetë

I forti i vërtetë

Ebu Hurejra tregon se i Dërguari i Allahut (a.s.) ka thënë: “Nuk është i fortë ai njeri që i mund të tjerët me forcën e tij, por i fortë është ai që e përmban veten kur është i nxehur.”[1] Shpjegimi i hadithit Çështja e durimit nuk fokusohet vetëm në kornizën e sprovave si frika nga […]

Një lutje për të ardhmen! 

Një lutje për të ardhmen! 

Përtej dritares së heshtur ku kryqëzohen qindra degë gjysmë të thara vjeshte, endet muzgu. Në gurët e tespiheve rrëshqet edhe një ditë, si tash sa mot, në këtë ikje të përgjithmonshme harrimi. Një pezëm mallëngjimi i kaploi ata shpirtra që nuk patën tjetër vetëm përkujtimin ndaj dhimbjes. Nata nuk i harroi gjurmët e veta në […]

Koha për lutje

Koha për lutje

Le t’i kërkojmë pra falje Allahut, të gjithë së bashku, së pari për gjynahet tona e më pas për të paudhët, për shkatërrimtarët dhe mizorët. T’ia lëmë në dorë Allahut që t’i ndryshojë e t’u pastrojë gjynahet edhe atyre, nëse nuk kanë aftësi të pastrohen të bëjë atë që do dhe di Ai. Ai është […]

KMSH: Të lutemi për dhënien fund të dhunës në Egjipt

KMSH: Të lutemi për dhënien fund të dhunës në Egjipt

KMSH i bën thirrje besimtarëve myslimanë dhe mbarë shqiptarëve t’i bëjnë dua/ lutje Zotit për ndaljen e gjakderdhjes dhe dhënien fund të dhunës në Egjipt, Siri dhe në çdo vend tjetër të botës. Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka publikuar një mesazh ngushëllimi dhe një thirrje për lutje mbi vrasjet e fundit në Egjipt. Komuniteti Mysliman […]

Përkujtohet me lutje Nata e Miraxhit në Tiranë

Përkujtohet me lutje Nata e Miraxhit në Tiranë

Mbrëmjen e 5 qershorit 2013 dhjetëra besimtarë u mblodhën në xhaminë Et’hem Beut në Tiranë për të adhuruar Zotin, për t’u lutur, e kënduar Kur’an në natën e shënuar të Miraxhit, natë në të cilën profeti Muhamed (a.s.) kapërceu qiejt dhe komunikoi drejtpërsëdrejti me Krijuesin e Gjithësisë. Në kuadër të tre muajve të begatë, Komuniteti […]

Komuniteti Mysliman organizon natë lutjesh e duàsh

Komuniteti Mysliman organizon natë lutjesh e duàsh

 Kur’an, duà, lutje e ilahi, kanë qenë këto të cilat kanë gjallëruar natën e shënuar të Regaibit në kryeqytet, duke bërë që ajo të përjetohet ndryshe nga besimtarët myslimanë. Në kuadër të Netëve të Mëdha, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, organizoi të enjten në mbrëmje një program fetar me rastin e natës së shënuar të Regaibit […]

Vlerat dhe virtytet e ditës së Premte

Vlerat dhe virtytet e ditës së Premte

  Dita e Premte përmendet edhe në Kur’an. Në këtë ditë është një orë, dhe kush e kap atë orë duke iu lutur Allahut, ai njeri ka shpëtuar (dhe do të arrijë atë që ka kërkuar). Adhurimi dhe tradita e Profetit (a.s.) është shkuarja herët në xhami në ditën e Premte (Xhuma). Namazi i ditës […]