lirite

Disa fjalë për mbulesën

Disa fjalë për mbulesën

Sot, nën frymën e globalizimit apo selektimit, ndodhemi para ideve nga më të paimagjinueshmet. Çdokush nën një flamur idesh apo bindjesh kërkon të krijojë një kastë përkrahësish, e pse jo, të dominojë, por dhe të imponojë mendimet apo idetë e tij. Për të arritur deri këtu, normale që i duhet të spostojë idetë dhe bindjet […]

Athina osmane në një ekspozitë

Athina osmane në një ekspozitë

“Athina osmane” titullohet ekspozita e çelur në kryeqytetin grek dhe që përmban vepra artistike, harta, monedha, dorëshkrime, foto dhe libra që i përkasin periudhës të sundimit osman, i cili zgjati nga shekulli i katërmbëdhjetë deri në shekullin e tetëmbëdhjetë. Përgjatë këtyre katër shekujve, kryeqyteti i sotëm grek, Athina, nuk ishte më shumë se një fshat […]