kryetari brucaj

SHBA, kreu i KMSH-së merr pjesë në konferencën e Lidhjes Botërore të Myslimanëve

SHBA, kreu i KMSH-së merr pjesë në konferencën e Lidhjes Botërore të Myslimanëve

Kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj, ka marrë pjesë në konferencën e organizuar në SHBA nga Lidhja Botërore e Myslimanëve. Konferenca me titull “Komunikimi Civilizues midis SHBA-ve dhe botës islame” mblodhi në Nju Jork, drejtues e përfaqësues të institucioneve islame nga e gjithë bota, studiues dhe intelektualë të ndryshëm. Konferenca, e cila zgjati dy ditë, […]

Kryetari i KMSH-së pret Nuncin e ri Apostolik në Shqipëri

Kryetari i KMSH-së pret Nuncin e ri Apostolik në Shqipëri

Kryetari i Komunitetit Mysliman, H. Skender Bruçaj priti në selinë e KMSH-së Nuncin e ri Apostolik në Shqipëri, z. Charles John Brown, të cilit i uroi mirëseardhjen dhe suksese në detyrën e re. Kryetari Bruçaj e njohu z. Brown me institucionin e KMSH-së, rolin dhe kontributin që ky institucion ka dhënë për shoqërinë shqiptare. Nunci i ri Apostolik […]

Gjermani, kreu i KMSH-së merr pjesë në konferencën ”Përgjegjësia e feve për paqen”

Gjermani, kreu i KMSH-së merr pjesë në konferencën ”Përgjegjësia e feve për paqen”

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj mori pjesë në konferencën ”Përgjegjësia e feve për paqen”, i ftuar nga ministri i Jashtëm të Gjermanisë, z. Sigmar Gabriel. Kryetari Bruçaj në fjalën e tij përshëndetëse theksoi rëndësinë e përhapjes së paqes dhe iu uroi suksese studiuesve dhe akademikëve në punimet e konferencës. Ai gjithashtu […]

Kreu i KMSH-së, takime në Gjirokastër, Delvinë dhe Sarandë

Kreu i KMSH-së, takime në Gjirokastër, Delvinë dhe Sarandë

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, ka zhvilluar një sërë vizitash në myftinitë e rretheve Gjirokastër, Delvinë dhe Sarandë. Gjatë vizitës në Gjirokastër Kreu i KMSH-së është takuar më myftiun Armand Islami, ku ka diskutuar rreth problematikave të ndryshme, mbi mbarëvajtjen e punëve në këtë myftini, si dhe realizimin e disa projekteve […]

Kajro, konferencë ndërkombëtare për promovimin e kulturës së paqes

Kajro, konferencë ndërkombëtare për promovimin e kulturës së paqes

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, mori pjesë në konferencën ndërkombëtare dy ditore të organizuar nga Ministria e Vakëfeve të Egjiptit, në Kajro. Tema e konferencës ishte: “Roli i liderëve dhe ligjvënësve në promovimin e kulturës së paqes, në përballje me terrorizmin dhe sfidat e tjera”. Pjesëmarrës në konferencë ishin zyrtarë të […]

Kryetari i KMSH-së priti drejtorin e parë të Medresesë Shkodër pas viteve ’90

Kryetari i KMSH-së priti drejtorin e parë të Medresesë Shkodër pas viteve ’90

Kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj, priti në një takim vëllazëror drejtorin e parë të Medresesë Shkodër “H. Sheh Shamia”, z. Ahmet Osja. Ai vlerësoi lart punën dhe sakrificën e z. Osja në drejtim të medresesë përgjatë viteve 1991-96, i cili, së bashku me një staf pedagogjik të përkushtuar, themeluan një institucion arsimor të rëndësishëm […]

Kryetari Bruçaj pret një delegacion nga Kuvajti

Kryetari Bruçaj pret një delegacion nga Kuvajti

Kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj, priti një delegacion nga Shteti i Kuvajtit, ku ishin të pranishëm Muhamed Jalahma, sekretar i përgjithshëm i sekretariatit të vakëfeve, Ibrahim Salih, drejtor i përgjithshëm i “Zekat House”, Khalid Essa Al-Oud, asistent menaxher në “Zekat House”, Adel Al-Jeri, drejtor i departamentit me jashtë në “Zekat House”, si dhe përfaqësues […]

Kryetari Bruçaj në Shkup me rastin e vitit të ri Hixhri

Kryetari Bruçaj në Shkup me rastin e vitit të ri Hixhri

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, mori pjesë në programin e organizuar nga Bashkësia Islame e Maqedonisë me rastin e vitit të ri Hixhri 1438 . Kryetari Bruçaj uroi që Allahu i Lartësuar t’u japë të gjithë besimtarëve myslimanë në këtë vit të ri Hixhri më shumë paqe, mirësi dhe lumturi për […]

Kryetari Bruçaj: Njerëzit e fesë promovojnë vlera humane

Kryetari Bruçaj: Njerëzit e fesë promovojnë vlera humane

Kryetari i Komunitetit Mysliman, H. Skender Bruçaj mori pjesë në konferencën me temë “Luftëtarët e huaj terroristë dhe itineraret e parregullta të emigrimit: parandalimi dhe aftësia për të reaguar”, të mbajtur në Durrës Kreu i KMSH-së në këtë aktivitet theksoi kontributin e njerëzve të fesë në promovimin e vlerave humane dhe rëndësinë e bashkëpunimit mes […]

Urimi i Kryetarit të KMSH-së për Kurban Bajram

Urimi i Kryetarit të KMSH-së për Kurban Bajram

Bismil-lahi Rrahmani Rrahim! Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit! Të nderuar besimtarë, Në një ditë të tillë feste, në të cilën atmosfera shpirtërore ndihet anembanë, dua t’ju përcjell urimet më të mira: qofshi të gëzuar e në paqe me të gjithë të dashurit e zemrës. Kurban Bajrami është simbol i sakrificës, sinqeritetit dhe dorëzimit […]

Page 1 of 41234