kombi

Filozofia e medreseve në sistemin arsimor të Shqipërisë

Filozofia e medreseve në sistemin arsimor të Shqipërisë

Problemet e arsimit dhe të edukimit kanë preokupuar shumë filozofi, religjione, mendimtarë, dijetarë dhe sisteme politike në kohë dhe vende të ndryshme të botës. Edukimi dhe arsimi sot përbën një nga shtyllat kryesore të shoqërisë, ku në shumë vende dhe zona ku mungon ose keqpërdoret ajo, kemi probleme sociale, të cilat shpeshherë shkaktojnë kriza shoqërore, […]

Islami është paqe, jo kërcënim!

Islami është paqe, jo kërcënim!

nga Skender Bruçaj Kryetar i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë  Besimi Islam në përgjithësi është unik, si në rrafshin historik, ashtu edhe në atë global. Islami i jep shumë rëndësi drejtësisë (humanizmit), mbrojtjes së të drejtave të njeriut, moralit të mirë dhe urdhëron njerëzit që në çdo punë të sillen ndershmërisht e të respektojnë të drejtat […]

Kreu i KMSH-së: Islami është një vlerë e madhe e kombit

Kreu i KMSH-së: Islami është një vlerë e madhe e kombit

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë Skender Bruçaj në një intervistë për “Gazetën Shqiptare” është shprehur se islami është një vlere madhe e kombit dhe shoqërisë sonë dhe raste sporadikë incidentesh nuk mund ta zhbëjnë këtë vlerë. Ju jeni zgjedhur në  krye të KMSH, komunitetit më të madh fetar në Shqipëri, cila është sfida juaj […]

Aga: Mësuesit janë ata të cilët farkëtojnë të ardhmen e një kombi

Aga: Mësuesit janë ata të cilët farkëtojnë të ardhmen e një kombi

Me rastin e festës kombëtare të mësuesit, Medreseja e Elbasanit organizoi një program festiv, ku i pranishëm ishte edhe nënkryetari i Gazmend  Aga si dhe përfaqësues të tjerë të Komunitetit Mysliman. Në fjalën e tij z. Aga foli rolin e mësuesit ne shoqërinë shqiptare dhe në fenë Islame. “Mësuesit janë personat më të rëndësishëm dhe […]

“Zani i Naltë” dhe kontributi për vetëdijësimin kombëtar shqiptar

“Zani i Naltë” dhe kontributi për vetëdijësimin kombëtar shqiptar

  nga Prof. as. dr. Gentiana SKURA[1] Vitet pas shpalljes së pavarësisë për Shqipërinë ishin periudhë e përpjekjeve të rëndësishme për një shtet të pavarur e për formësim të vetëdijes kombëtare shqiptare dhe për përparimin e shoqërisë shqiptare. Gjatë kësaj periudhe edhe media e shkruar shqiptare pësoi një hov të rëndësishëm, qoftë në larmishmërinë e […]