KMSH

Mblidhet Këshilli i Përgjithshëm i KMSH-së

Mblidhet Këshilli i Përgjithshëm i KMSH-së

Këshilli i Përgjithshëm i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë u mblodh sot paradite në ambientet e Universitetit Bedër, ku ka zhvilluar mbledhjen e zakonshme për 6 mujorin e parë të vitit 2017. Takimi u çel me këndimin e ajeteve kur’anore nga imami Elton Karaj. Më pas, mbledhja e drejtuar nga kryetari i Këshillit të Përgjithshëm, z. […]

KMSH nis fushatën sensibilizuese “Dhuro gjak, shpëto jetë”

KMSH nis fushatën sensibilizuese “Dhuro gjak, shpëto jetë”

Komuniteti Mysliman ka nisur sot  fushatën e dhurimin të gjakut për fëmijët talasemikë. Fushata u hap në ambientet e KMSH-së përmes dhurimit nga vetë kryetari H. Skender Bruçaj dhe stafi i tij. Kjo fushatë do të zgjasë një muaj dhe do të shtrihet në të gjitha xhamitë e Tiranës, si dhe në qytete të tjera […]

KMSH çel fushatën e dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë

KMSH çel fushatën e dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Shqiptar, çel sërish fushatën e dhurimin të gjakut ndaj fëmijëve talasemikë. Fushata fillon më 20 prill, ditën e enjte në orën 10:00, në ambientet Komunitetit Mysliman dhe më pas do të shtrihet në të gjitha xhamitë e Tiranës, si dhe në qytete të tjera të […]

Panairi i bamirësisë : “Stop dhunës, bëhu rreze shprese”

Panairi i bamirësisë : “Stop dhunës, bëhu rreze shprese”

Zyra e Gruas në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë në bashkëpunim me Drejtorinë e Mbrojtjes dhe Përfshirjes Sociale pranë Bashkisë së Tiranës organizuan një panair bamirësie në ndihmë të grave të dhunuara.  “Stop dhunës, bëhu rreze shprese”, ishte motoja e këtij panairi ushqimor, të ardhurat e të cilit do të shkojnë për gratë e dhunuara. Nënkryetari […]

Pogradec, seminar për parandalimin e radikalizmit

Pogradec, seminar për parandalimin e radikalizmit

Prindër dhe imamë nga zona të ndryshme të Pogradecit morën pjesë në seminarin me temë “Parandalimi i ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizmit duke promovuar vlerat demokratike dhe angazhimin qytetar”, organizuar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë dhe Ambasada e SHBA-ve në Tiranë, në kuadër të projektit po me të njëjtin emër. Në panelin e referuesve ishin […]

KMSH-Bedër, program trajnimi me imamët

KMSH-Bedër, program trajnimi me imamët

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (Drejtoria e Burimeve Njerëzore) në bashkëpunim me Shkollën e Lartë Hëna e Plotë Bedër (Qendra e Studimeve Islame) organizuan sot Programin e Trajnimit me titull: “Islami dhe Komunikimi në Publik” me imamët e Myftinive: Malësi e Madhe, Librazhd dhe Lushnje. Aktiviteti u hap me këndimin e Kur’anit nga imami dhe studenti […]

Mblidhet Këshilli i Përgjithshëm i KMSH-së

Mblidhet Këshilli i Përgjithshëm i KMSH-së

Këshilli i Përgjithshëm i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë u mblodh në ambientet e Medresesë së Tiranës, ku zhvilloi mbledhjen e zakonshme për 6 mujorin e dytë të vitit 2016. Takimi u çel me këndimin e ajeteve kur’anore nga myftiu i Vlorës z. Bilal Bodlli. Më pas, mbledhja e drejtuar nga kryetari i Këshillit të Përgjithshëm, […]

Zhvillohet konferenca e dytë “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”

Zhvillohet konferenca e dytë “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi konferencën e dytë me temë “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”, ku pjesë të panelit ishin studiuesi i njohur i botën islame, Dr. Selman Aude dhe profesori i fushës së historisë dhe traditës profetike, Dr. Abdulvehab Tariri. Në fjalën e tij përshëndetëse, kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, […]

Dr. Selman Aude viziton KMSH-në

Dr. Selman Aude viziton KMSH-në

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, priti në një takim studiuesin e njohur Dr. Selman Aude, si dhe Dr. Abdulwehab Tariri, profesor hadithi. Kryetari Bruçaj, pasi i uroi mirëseardhjen, i njohu mysafirët me strukturën dhe funksionimin e Komunitetit Mysliman. Në takim u bisedua mbi rëndësinë e të parit të gjërave që na […]

KMSH hap fushatën “Dhuro një libër për një çast lirie”

KMSH hap fushatën “Dhuro një libër për një çast lirie”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka hapur fushatën e dhurimit të librave për pasurimin e bibliotekave të institucioneve të vuajtjes së dënimit në vend. Çdo institucion riedukimi ka një bibliotekë si pjesë përbërëse të tij, e cila ka një fond me libra. Por edhe pse aktualisht ato numërojnë plot tituj, bibliotekat mund dhe duhet të pasurohen […]

Page 1 of 15123Next ›Last »