hoxhe

H. Zyber Hallulli

H. Zyber Hallulli

(1842-1927) Kryetari i parë i Bashkisë Tiranë (1912), themelues i “Shtëpisë së fëmijës”, Tiranë Zyber Hallulli, i quajtur nga populli i Tiranës edhe “babai i jetimëve”, lindi në Tiranë më 1842 dhe rridhte nga një familje autoktone me tradita fetare e patriotike. Mësimet e para i kreu në shkollën e mesme “Ruzhdie” të vendlindjes. Më […]

Hoxhë Nastradini, dijetari fetar që i bënte njerëzit për vete

Hoxhë Nastradini, dijetari fetar që i bënte njerëzit për vete

Të vraposh pas arsyes, mistereve dhe filozofisë nuk është aspak një punë e thjeshtë. Jo çdokush mund ta bëjë një gjë të tillë. Është një udhëtim i vështirë dhe i lodhshëm, gjatë të cilit duhen kapërcyer pengesa të panumërta. Shumë pak burra të mençur, të fuqishëm dhe të devotshëm arrijnë t’i kapërcejnë këto pengesa të […]