haxh

Tre milionë myslimanë për kryerjen e Haxhit në Mekë

Tre milionë myslimanë për kryerjen e Haxhit në Mekë

Autoritetet e Mbretërisë së Arabisë Saudite, kanë bërë me dije se numri i haxhilerëve për këtë vit është tre milionë, të cilët vijnë nga të katër anët e tokës për të kryer obligimin e Haxhit. Sipas statistikave zyrtare, deri sot kanë mbërritur mbi dy milionë haxhilerë, ndërkohë që me qindra mijëra të tjerë vazhdojnë rrugëtimin […]

10 herë në Shtëpinë e Zotit

10 herë në Shtëpinë e Zotit

Asije Zela, është një zonjë e cila ka shkruar 9 herë në Haxh dhe këtë vit bëhet e 10-ta herë. Ajo përshkruan me emocion herën e parë, përshtypjet dhe emocionet e para, të këtij udhëtimi të paharrueshëm të cilin ajo dëshiron ta kryejë për çdo vit. Kjo është edhe dëshira e saj më e madhe. […]

KMSH, organizon simpoziumet “Haxhi, udhëtimi i jetës”

KMSH, organizon simpoziumet “Haxhi, udhëtimi i jetës”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizon një seri simpoziumesh mbi rolin dhe rëndësinë e Haxhit në jetën e një besimtari mysliman. Simpoziumet të unifikuara nën titullin “Haxhi, udhëtimi i jetës” do të mbahen në disa qytete në Shqipëri, përkatësisht në  Shkodër , Durrës, Elbasan, Kavajë, në bashkëpunim me myftinitë përkatëse. Funksionarë të lartë të Komunitetit Mysliman […]