gazeta

“Udha Islame”, përtej pragut të 150 numrave të parë…

“Udha Islame”, përtej pragut të 150 numrave të parë…

Gazeta e përmuajshme fetare, kulturore, edukative “Udha Islame”, organ shtypi i Myftinisë Shkodër, doli në qarkullim për të parën herë në prag të përkujtimit të 12 vjetorit të rilejimit me ligj të ushtrimit dhe praktikimit të besimit fetar në vendin tonë. Numri i parë i kësaj gazete doli në muajin tetor të vitit 2002. Organizimin […]

Një botim bibliografik shumëvlerësh

Një botim bibliografik shumëvlerësh

nga Prof. dr. Zyhdi Dervishi Para pak kohësh Drejtoria e Kulturës e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë botoi përmbledhjen bibliografike të plotë, shteruese “Bibliografia e gazetës “Drita Islame”, Janar 1992 – Dhjetor 2011”, me afro 500 faqe. Ky botim i realizuar me kritere mirëfilli profesionale ka vlera të shumëfishta jo vetëm teologjike e teorike, por edhe […]

23 vjet “Drita Islame”

23 vjet “Drita Islame”

“Drita Islame”, e themeluar më 1992, nisi misionin e saj pas një periudhe të gjatë zbrazëtie mediatike të Islamit, në një panoramë jetike ku regjimi komunist pothuajse kishte shfarosur gjithçka. Më 7 tetor 1991, Haxhi Hafiz Sabri Koçi, i drejtohej Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sporteve me një shkresë ku mes të tjerash, i kërkon […]

21 vjet “Drita Islame”

21 vjet “Drita Islame”

Organi mediatik i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë “Drita Islame” sot mbush plot 21 vjet. Më 10 Janar 1992 gazeta Drita Islame  ka nxjerrë numrin e saj të parë, si organ mediatik dyjavor i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë. Që në fillimet e saj Drita Islame ka patur si qëllim një mision të lartë shoqëror e kombëtar: […]