fiter bajrami

Personalitete të vendit urojnë Fitër Bajramin

Personalitete të vendit urojnë Fitër Bajramin

Drejtues të lartë të shtetit dhe personalitete të jetës fetare, politike e shoqërore, kanë vizituar selinë e Komunitetit Mysliman për të uruar besimtarët me rastin e Fitër Bajramit. Për të përcjellë mesazhet e urimit në Komunitetin Mysliman ishin: Presidenti i Shqipërisë, z. Bujar Nishani, Kryetari i Parlamentit, z. Ilir Meta, Kryebashkiaku i Tiranës, z. Erion […]

Ndihma për familjet në nevojë

Ndihma për familjet në nevojë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (Zyra e Gruas) në bashkëpunim me Medresenë e Tiranës realizuan me sukses fushatën e shpërndarjes së pakove për mbi 300 familje në nevojë. Kjo fushatë u realizua në kuadër të Natës së Kadrit dhe afrimit të Fitër Bajramit. Pakot që u shpërndanë ishin kontribut i besimtarëve të shumtë që u treguan […]

Fitër Bajrami, festë dhe inkurajim për angazhime të mëtejshme

Fitër Bajrami, festë dhe inkurajim për angazhime të mëtejshme

Bajrami nis me përfundimin e agjërimit njëmujor të Ramazanit dhe vazhdon tri ditë. Quhet ndryshe edhe Bajrami i Madh apo Fitër Bajrami, meqë gjatë Ramazanit jepet sadakaja e fitrit, për begatitë dhe mirësitë e falura nga Allahu gjatë këtij muaji dhe si kompensim për mangësitë që mund të ketë shfaqur besimtari gjatë këtij adhurimi të […]

DASH, kreu i KMSH-së i ftuar në pritjen e Fitër Bajramit

DASH, kreu i KMSH-së i ftuar në pritjen e Fitër Bajramit

Departamenti i Shtetit Amerikan (DASH) ka mirëpritur në Washington D.C. përfaqësues të komuniteteve myslimane nga vende të ndryshme të botës me rastin e Fitër Bajramit. I ftuar në këtë organizim ishte edhe Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Skender Bruçaj. Në takimin me përfaqësuesit e komuniteteve myslimane, sekretari i Departamentit të Shtetit, z. John […]

Atmosfera festive e Fitër Bajramit nëpër qytete

Atmosfera festive e Fitër Bajramit nëpër qytete

Fitër Bajrami është festuar në të gjithë qytetet e shqipërisë, dhe jo vetëm. Myftinitë e qyteteve kanë organizuar faljen e namazit të Fitër Bajramit nëpër sheshet dhe xhamitë e qyteteve përkatëse. Besimtarët si gjithmonë janë mbledhur që në orët e para të mëngjesit për të qenë pjesë e programeve të ndryshme, për të dëgjuar ligjëratat […]

Bajrami, ditë gëzimi dhe shpërblimi

Bajrami, ditë gëzimi dhe shpërblimi

Punët ndahen në të lehta ose të vështira, për të cilat shpërblimin e merr në vlerë monetare dhe kaq, por ka edhe punë të cilat, për disa mund të jenë të lehta e për disa të tjerë të vështira, por që më në fund ofrojnë një shpërblim shumë më të madh sesa ai monetar, si […]

Kryetari i KMSH-së uron shqiptarët për Fitër Bajramin

Kryetari i KMSH-së uron shqiptarët për Fitër Bajramin

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Skender Bruçaj, uroi sot besimtarët myslimanë dhe të gjithë shqiptarët kudo ku ndodhen me rastin e festës së Fitër Bajramit.    “Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! Të nderuar besimtarë shqiptarë, kudo që ndodheni! Më lejoni që në këto çaste, ndërsa presim festën e Fitër Bajramit, festën e […]