feste

Fitër Bajrami, festë dhe inkurajim për angazhime të mëtejshme

Fitër Bajrami, festë dhe inkurajim për angazhime të mëtejshme

Bajrami nis me përfundimin e agjërimit njëmujor të Ramazanit dhe vazhdon tri ditë. Quhet ndryshe edhe Bajrami i Madh apo Fitër Bajrami, meqë gjatë Ramazanit jepet sadakaja e fitrit, për begatitë dhe mirësitë e falura nga Allahu gjatë këtij muaji dhe si kompensim për mangësitë që mund të ketë shfaqur besimtari gjatë këtij adhurimi të […]

Myslimanët shqiptarë festojnë Fitër Bajramin

Myslimanët shqiptarë festojnë Fitër Bajramin

Besimtarët myslimanë festojnë sot festën e Fitër Bajramit. Pas ditëve të agjërimit, lutjeve, adhurimeve dhe leximit të Kur’anit, mijëra besimtarë të Tiranës e mbarë Shqipërisë ishin pjesë e festimeve dhe faljes së namazit të Bajramit të organizuar si çdo vit në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”. Festimet e Fitër Bajramit kanë filluar që në orët e […]

Medresetë shqiptare festojnë 101 vjetorin e Pavarësisë

Medresetë shqiptare festojnë 101 vjetorin e Pavarësisë

Në kuadër të 101 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë të gjitha Medresetë në Shqipëri, kanë organizuar programe festive dhe përkujtuese. Medreseja e Beratit Medreseja e Beratit, më datë 27.11.2013 me rastin e 101 Vjetorit të shpalljes së Pavarësisë organizoi një aktivitet me nxënësit e shkollës në pallatin e kulturës, Berat. Nxënësit e Medresesë së Beratit […]