ferit lika

Sarajevë, aty ku historia nuk harrohet

Sarajevë, aty ku historia nuk harrohet

  nga Ferit LIKA Kujtesa është gjallë… RRUGA… Tiranë- Sarajevë Lëmë pas Tiranën një pasdite të së enjtes së vrenjtur dhe nisemi për në Sarajevë. Rruga qe e gjatë dhe e lodhshme. Menjëherë sapo kaluam doganën shqiptare të Hani Hotit, rruga fillojë të përkeqësohej. E ngushtë dhe me gropa. E tillë vazhdoi përgjatë gjithë territorit […]

Mes frikës dhe shpresës…

Mes frikës dhe shpresës…

nga Ferit LIKA … dhe shiu vazhdon të bjerë! Përtej dritares, pikat e shiut lënë gjurmët e tyre duke ravijëzuar rrugë pafund, diku të drejta e diku të lakuara, ashtu si vetë rrugët e jetës që dredhojnë pa reshtur mes ndërtesave shumëkatëshe të qytetit, drejt arritjes së qëllimit që shpesh bëhet i vështirë e gati […]

Liria e shprehjes dhe e drejta për të jetuar

Liria e shprehjes dhe e drejta për të jetuar

nga Ferit LIKA “Njerëzimi ka bërë sakrifica të mëdha dhe ka paguar çmime të larta në emër të lirisë” Liria e shprehjes është një nga kushtet themelore të përparimit të çdo njeriu e shoqërie, ndërsa e drejta për të jetuar është një e drejtë hyjnore e paprekshme. Mes të dyjave nuk mundim të vëmë shenjën […]

Qëllimi i epërm!

Qëllimi i epërm!

nga Ferit LIKA Të ecësh në rrugën e jetës, pa asnjë qëllim kryesor, i cili qëndron mbi gjithçka, përtej interesit për përfitim të përkohshëm, personal, sigurisht që rruga s’do të jetë e lehtë, për më tepër do të mvishet nga turbullira, kaosi e plogështia e trupit tënd, që s’ka një burim force, t’i japë energji apo […]

Gjuha si mjet shpëtimi apo rrënimi?

Gjuha si mjet shpëtimi apo rrënimi?

nga Ferit LIKA  Ky nuk është një kod heshtjeje! Në një botë ku gjithçka po ecën me ritme të shpejta, ku gjithçka nxiton e hapësirat janë duke u bërë inekzistente për shkak të të ashtuquajturit proces globalizimi, me zhvillimin edhe të teorive të komunikimit, çdo ditë e më shumë po i kushtohet rëndësi gjuhës, të […]

Rrugëtim – Elbasan (PROMO)

Rrugëtim – Elbasan (PROMO)

Të ecësh në rrugën “Bedër”…

Të ecësh në rrugën “Bedër”…

Edukimi dhe arsimimi i kultivuar janë themel në ndërtesën e sfidave të kohës. Në këtë themel ka vendosur gurin e tij edhe Universiteti Bedër. Me studentë nga 12 vende, me një staf të kualifikuar akademik, bazuar në një mësimdhënie cilësore dhe bashkëkohore, me një bibliotekë ndër më të pasurat në vend, ky institucion po konkurron […]

Rrugicat e gurta…

Rrugicat e gurta…

“…rrugicat e gurta janë aty si dëshmi e së vjetrës, rrënjët e të cilave janë ngulur thellë në historinë e një realiteti shumë kohë më parë.” nga Ferit LIKA Lëmë pas rrugën e vjetër të Kërrabës për t’u futur në tunelin e ri, në autostradën që lidh Tiranën me Elbasanin, një investim i madh dhe […]

Ngjarjet e mëdha do të kujtohen gjithmonë…

Ngjarjet e mëdha do të kujtohen gjithmonë…

Le të na bëhet buza shkrumb nga vapa e korrikut, le të na prishet gjumi i natës. Ne jemi vetmitarët që presim në portën e shpëtimit dhe do të qëndrojmë aty deri në fund dhe kurrë nuk do t’i heqim sytë nga pragu i asaj porte!   nga Ferit LIKA Ngjarjet e mëdha gjithmonë do […]

Përballja e shekullit!

Përballja e shekullit!

Gjithmonë përballjen më të madhe dhe më të vështirë njeriu ka për ta patur me veten e tij. Prandaj në çdo kohë ne lypsemi që të rizbulojmë vetveten, të gjejmë dhe të njohim kush jemi dhe ta pajisim veten me ndërgjegje të pastër. Ne kemi nevojë për një mendje që të mund të gjykojë gabimet, […]

Page 1 of 512345