femijet

Fëmijët shkruajnë dhe këndojnë për muajin e bekuar të Ramazanit

Fëmijët shkruajnë dhe këndojnë për muajin e bekuar të Ramazanit

Merjemi, vajza e Omerit, mikut tim të besimit dhe të halleve, sapo i mbushi 12 vite të jetës së saj. Për këtë vit, ajo ka vendosur ta agjërojë të plotë muajin e bekuar të Ramazanit. Edhe në vitet e tjera, vajza ka agjëruar pjesën më të madhe të ditëve, me sa ka pasur mundësi; madje […]

Elbasan, u zhvillua konferenca “Fëmijët – Feja dhe Tradita”

Elbasan, u zhvillua konferenca “Fëmijët – Feja dhe Tradita”

Në sallën e konferencave të Hotel “Skampa” u mbajt konferenca rajonale me temë: “Fëmijët – Feja dhe Tradita.” Kjo konferencë u organizua nga Myftinia Elbasan dhe Qarku Elbasan dhe u moderua nga Dr. Arben Ramkaj, anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të KMSh-së. Konferenca u nda në 3 sesione, ku në sesionin e parë përshëndetën: Kryetari […]

Pse qeshin fëmijët?

Pse qeshin fëmijët?

Të gjithë i shohim fëmijët që qeshin e gëzojnë shumë. Teksa i shohim bëjmë pyetjen se përse ata qeshin? Nga revista shkencore “Plos One” një ekip ekspertësh në informatikë, robotikë dhe psikologjinë e zhvillimit, konfirmojnë dyshimin më të madh të prindërve. Kur fëmijët qeshin e bëjnë atë me një qëllim dhe qëllimi është të marrin […]

Smartphone, prindërit po neglizhojnë fëmijët

Smartphone, prindërit po neglizhojnë fëmijët

Alarmi vjen nga një studim i ri, i cili thotë se prindërit neglizhojnë rritjen e fëmijëve të cilët në klasën e parë nuk janë të aftë të bëjnë dialog. Një e treta e fëmijëve që nisin shkollën nuk janë gati për në klasë, me disa mungesa në aftësitë sociale, probleme me fjalimet apo nuk janë […]

Mbroni fëmijët nga sëmundjet me një ushqyerje të shëndetshme

Mbroni fëmijët nga sëmundjet me një ushqyerje të shëndetshme

Me anë të një ushqyerjeje të drejtë dhe të shëndetshme ju mund të forconi sistemin imunitar të fëmijës suaj. Forcimi i sistemit imunitar që në fëmijëri luan një rol të rëndësishëm gjatë periudhës së adoleshencës. Fëmijët janë të ekspozuar ndaj infeksioneve të ndryshme të shfaqura më shpesh gjatë muajve të dimrit dhe pranverës. Sistemi imunitar […]

Fëmija mëson nëpërmjet gabimeve

Fëmija mëson nëpërmjet gabimeve

Fëmija po rritet, po zbulon veten, po zbulon kufijtë dhe mjedisin ku është pjesë. Po mëson gjuhën, po mëson fjalën, si t’i gërshetojë ato. Po mëson “ç’është mirë dhe ç’është keq”. Po mëson: veprimi që bëri, si është? Po fjala që tha, a ishte ajo e duhura? A i pëlqeu mamit, po babit? Po i […]

Ja pse fëmijët qeshin

Ja pse fëmijët qeshin

Lumturi? Ëmbëlsi? Fëmijët buzëqeshin për të bërë për të qeshur prindërit. Në revistën shkencore “Plos One”, një ekip ekspertësh në informatikë, robotikë dhe psikologjinë e zhvillimit, konfirmojnë atë që pjesa më e madhe e prindërve e dyshonte. Kur fëmijët qeshin e bëjnë me një objektiv, të marrin një buzëqeshje në këmbim nga personi që kanë […]

Jobs ua kishte ndaluar fëmijëve të tij Ipadin dhe kompjuterin

Jobs ua kishte ndaluar fëmijëve të tij Ipadin dhe kompjuterin

Pavarësisht se ishte ai që ndërtoi një nga kompanitë më të mëdha në botë të teknologjisë, Steve Jobs, kishte marrë një vendim që të kufizonte rreptësisht përdorimin e tyre nga fëmijët e tij. Kur vinte puna te fëmijët, ai merrte një pamje mjaft të rreptë sa i takon përdorimit të këtyre pajisjeve teknologjike. “Independent” shkruan […]

Prindërit e shpërqendruar nga celulari, pasoja negative te fëmijët

Prindërit e shpërqendruar nga celulari, pasoja negative te fëmijët

Pasojat – Kërkime të reja tregojnë se shpërqendrimi nga celulari mund t’i privojë bebet nga zhvillimi i sinjaleve thelbësore të trurit, të cilat janë shumë të rëndësishme në fazat e hershme të zhvillimit Pak gjëra kërkojnë vëmendje aq të madhe sa fëmija juaj në vegjëli. Këto janë pajisjet teknologjike, të cilat kur konkurrojnë me fëmijët për […]

Ushqimi nuk është shpërblimi më i mirë

Ushqimi nuk është shpërblimi më i mirë

Shumë prindër, për të arritur një sjellje të caktuar nga ana e fëmijëve të tyre u premtojnë dhe i joshin se do t’i shpërblejnë me ëmbëlsira (që për fat të keq janë edhe të dëmshme për shëndetin fizik të fëmijës) sapo të jetë kryer misioni. Kësisoj, fëmijët bëhen të varur ndaj këtyre zgjidhjeve, dhe kjo […]

Page 1 of 3123