fe

Dialogu është në rrënjë të çdo feje

Dialogu është në rrënjë të çdo feje

Zoti e krijoi gjithësinë si një manifest të dashurisë së Tij të pafundme, prandaj mund të thuhet se dashuria është shkaku (dhe pikënisja) i ekzistencës së çdo gjëje. Njerëzit janë krijuar të ndryshëm për t’u njohur mes tyre dhe jo për të treguar urrejtje ndaj njëri-tjetrit. Këtë Zoti e shpreh mjaft qartë në Kur’an: “O […]

Islami është i përsosur dhe i plotësuar

Islami është i përsosur dhe i plotësuar

Përballja ideore, doktrinore apo filozofike ndërmjet besimit në Zot dhe jobesimit është, që prej fillimit, pjesë e çdokohëshme e historisë së njerëzimit. Ajo ka qenë dhe do të jetë e pranishme, ashtu, dallgë-dallgë, herë e nxehtë, e ashpër dhe agresive, herë e qetë, por gjithmonë e atyshme mbi Tokën e Ademit dhe Havasë. Këtë e […]

Kujdes nga nxitësit e euforisë dhe anarkisë në emër të fesë

Kujdes nga nxitësit e euforisë dhe anarkisë në emër të fesë

Kur lexoj në rrjete të ndryshme sociale personazhe që në formimin e tyre profesional nuk kanë asnjë lidhje me fenë dhe mbajnë flamurin e nxitjes së rinisë tonë drejt euforisë dhe anarkisë në përdorimin e termave të caktuara islame dhe njëkohësisht nxisin fitne në mesin e besimtarëve, më kujtohen fjalët e studiuesit islam sirian, Dr. […]