ekspozite

Athina osmane në një ekspozitë

Athina osmane në një ekspozitë

“Athina osmane” titullohet ekspozita e çelur në kryeqytetin grek dhe që përmban vepra artistike, harta, monedha, dorëshkrime, foto dhe libra që i përkasin periudhës të sundimit osman, i cili zgjati nga shekulli i katërmbëdhjetë deri në shekullin e tetëmbëdhjetë. Përgjatë këtyre katër shekujve, kryeqyteti i sotëm grek, Athina, nuk ishte më shumë se një fshat […]

Çelet ekspozita “Diktatura që nuk vrau dot shpirtin”

Çelet ekspozita “Diktatura që nuk vrau dot shpirtin”

“Diktatura që nuk vrau dot shpirtin” titullohet ekspozita e hapur sot në Bunk’Art nga Agjencia Kombëtare e Turizmit (AKT), Komiteti Shtetëror për Kultet dhe komunitetet fetare. Aktiviteti u përshëndet nga drejtoresha e AKT-së, znj. Julinda Dhame, e cila vlerësoi rolin e prijësve fetarë shqiptarë dhe kontributin e tyre në shërbim të kombit dhe fesë. Ajo po […]

Stamboll, ekspozitë me dorëshkrime të vjetra të Kur’anit

Stamboll, ekspozitë me dorëshkrime të vjetra të Kur’anit

Dorëshkrime të Kur’anit, bashkë me ato të shkruara në disa gjuhë, janë ekspozuar në Stamboll, gjatë muajit të Ramazanit. Pjesë të ekspozitës së organizuar nga Insan Publications, janë disa dorëshkrime të vjetra të Librit të Shenjtë të myslimanëve, duke përfshirë edhe një nga më të çmuarit prej tyre, një kopje e Kur’anit që i përket […]

KMSH, ekspozitë në natyrë “Shkenca dhe Besimi”

KMSH, ekspozitë në natyrë “Shkenca dhe Besimi”

Drejtoria e Kulturës pranë KMSH-së në kuadër të aktiviteteve paraprijëse të Ramazanit ka organizuar ditën e sotme me dt. 28 qershor 2013, një ekspozitë në qendër të kryeqytetit, para xhamisë së Et’hem beut. Në 15 banerat e ekspozuar paraqiteshin lidhjet e shkencës me besimin, duke bërë edhe një herë të ditur se Islami jo vetëm […]

Tetovë, hapet ekspozita “Kam mall për Ty, Pejgamber i All-llahut”

Tetovë, hapet ekspozita “Kam mall për Ty, Pejgamber i All-llahut”

Në orët e mbrëmjes të ditës së hënë në Galerinë e Arteve në Tetovë u bë hapja solemne e ekspozitës “Me art ne flasim” që realizohet në kuadër të fushatës “Ta njohim Muhammedin salAll-llahu alejhi ve sel-lem”. E shndërruar në një ekspozitë tradicionale, për vendosjen e komunikimit ndërmjet veprimtarisë së artistëve  dhe kulturës islame, këtë […]

Hapet ekspozita më e madhe në botë e veprave turko-islame

Hapet ekspozita më e madhe në botë e veprave turko-islame

Hapet ekspozita më e madhe në botë e veprave turko-islame në Stamboll. Ekspozita quhet “Ashk-i Nebi” dhe “Zikir Taneleri”, ku zënë vend tablo kaligrafie dhe tespihe të veçanta. “Këto lloj ekspozitash mundësojnë pasurimin e ndryshimit dhe transformimit në Turqi”, u shpreh kryeministri turk gjatë hapjes së ekspozitës. Në ekspozitë janë vendosur 300 tespihe të punuara nga […]