edukimi

Dora që tund djepin do të rrisë besimtarët e së ardhmes

Dora që tund djepin do të rrisë besimtarët e së ardhmes

Islami u ka kushtuar rëndësi të madhe fëmijëve, sepse ata janë guri i parë i themelit të shoqërisë. Kjo fillon qysh para krijimit të fëmijës me zgjedhjen e një bashkëshorteje të mirë dhe të devotshme, më pas vijon me lutjen për mbrojtjen nga shejtani i mallkuar, që ai të mos ketë pjesë te fëmija. Kur […]

Mos u ngopni me lugën bosh

Mos u ngopni me lugën bosh

Në ditët e sotme, aktorët protagonistë që marrin pjesë në ecurinë e arsimit të fëmijëve, përballen me sfida të vazhdueshme, shpeshtësia dhe intensiteti i të cilave është i ndikuar dukshëm nga tranzicioni i tejzgjatur shqiptar dhe nga reflektimi tepër i ngadaltë për dinamikat e zhvillimeve të kohës. Institucioni ku shfaqen më qartë këto problematika dhe […]

Edukimi dhe demokracia do ta mposhtin ekstremizmin

Edukimi dhe demokracia do ta mposhtin ekstremizmin

Mbarë bota po tronditet çdo ditë nga ngjarje të rënda që kanë shkaktuar tragjedi të mëdha me humbje të shumta jetësh njerëzore duke goditur vlerat e përbashkëta tonat. 141 qytetarë francezë humbën jetën në sulmet e Parisit dy muaj më parë, 43 të tjerë u vranë në Bejrut vetëm një ditë para gjakderdhjes në Francë […]

Si rriten fajtorët e së nesërmes?

Si rriten fajtorët e së nesërmes?

-Nëse i jepni fëmijës gjithçka që ai kërkon; kështu ai do të mendojë se gjithë bota punon për të. -Nëse qeshni kur ai thotë ndonjë fjalë të paedukuar, kështu ai do ta kujtojë veten si më të mençurin. -Nëse nuk e edukoni në asnjë drejtim shpirtëror. -Nëse ngrini gjithçka ai hedh për tokë. Kështu, fëmija […]

Edukojini fëmijët nëpërmjet lojërave

Edukojini fëmijët nëpërmjet lojërave

Prindërit ose edukatorët duhet të kalojnë kohë cilësore me fëmijët e tyre, në mënyrë që të përcjellin tek ata afërsi, dashuri, përkujdesje dhe vlera. Ja disa ide se si mund të kaloni kohë cilësore me fëmijët tuaj: Organizoni një kuiz Edhe pse televizori, normalisht, duhet të shmanget, nuk është e mundur dhe nuk duhet t’i […]

Edukimi i fëmijës

Edukimi i fëmijës

Fëmija është një amanet në duart e prindërve të vet. Fëmija është si një engjëll i pastër dhe mund të marrë çdo formë si njeri. Truri i fëmijës në vegjëli është si një kasetë magnetofoni që regjistron. Kështu, ai merr çdo gjë që i jepet dhe e ripërcjell po në atë formë. Fëmija është si […]

Nënë! Nuk ka si ti

Nënë! Nuk ka si ti

  Nënë! Ti ishe strehëza ime e parë, brenda së cilës më krijoi Zoti, brenda së cilës më dha shpirt, më formësoi dhe më rriti, derisa më bëri të gatshme të shihja dritën e kësaj bote. Nënë! Ti ishe e para që më buzëqeshe dhe që më urove mirëseardhjen në këtë botë; e para që […]

Letër mësuesit tim!

Letër mësuesit tim!

nga Qani SULKU Edhe pse kanë kaluar mbi 25 vjet nga dita, në të cilën u ula në bankën e klasës së parë, kujtimi i asaj dite për mua ka mbetur i freskët. Xhiroj së prapthi shiritin e kujtesës dhe ja tek më shfaqen përpara imazhet e asaj dite të paharruar, në të cilën ti […]

Filozofia e medreseve në sistemin arsimor të Shqipërisë

Filozofia e medreseve në sistemin arsimor të Shqipërisë

Problemet e arsimit dhe të edukimit kanë preokupuar shumë filozofi, religjione, mendimtarë, dijetarë dhe sisteme politike në kohë dhe vende të ndryshme të botës. Edukimi dhe arsimi sot përbën një nga shtyllat kryesore të shoqërisë, ku në shumë vende dhe zona ku mungon ose keqpërdoret ajo, kemi probleme sociale, të cilat shpeshherë shkaktojnë kriza shoqërore, […]

Kryetari i KMSH-së pret presidentin e Fondacionit Arsimor “Gülistan”

Kryetari i KMSH-së pret presidentin e Fondacionit Arsimor “Gülistan”

Kryetari i Komunitetit Mysliman, z. Skender Bruçaj, priti në një takim presidentin e Fondacionit Arsimor “Gülistan”, z. Yakup Arslan. Kryetari Bruçaj falënderoi z. Arslan për vizitën dhe çmoi lart kontributin e çmuar të fondacionit “Gulistan” në drejtim të arsimimit dhe edukimit të fëmijëve dhe të rinjve shqiptarë. “Ju vlerësoj për punën tuaj në shërbim të […]

Page 1 of 212