drita islame

Roli i revistës “Drita Islame” në ndërgjegjësimin e gruas

Roli i revistës “Drita Islame” në ndërgjegjësimin e gruas

Në faqet e revistës “Drita Islame” janë botuar materiale të shumta e me tematikë të larmishme, si studime, analiza, portrete, çështje fetare e edukative, diskutime, reportazhe e kronika, përmes të cilave shpalosen vlera për edukimin shpirtëror islam, për dashuri e përgjegjësi kombëtare. Midis tyre nuk janë lënë pa përmendur edhe çështjet që kanë të bëjnë […]

Dritë, sa më shumë dritë në kulturën tonë dhe në faqet e ‘Dritës Islame’*

Dritë, sa më shumë dritë në kulturën tonë dhe në faqet e ‘Dritës Islame’*

Ndihem tepër i privilegjuar, në cilësinë e Kryetarit të Shtetit që sot kam fatin dhe mundësinë për të qenë kontribues në një ngjarje të rëndësishme për Komunitetin Mysliman dhe besimtarët shqiptarë, atë të vlerësimit institucional të organit zyrtar të Komunitetit, revistës ‘Drita Islame’. Në janarin e këtij viti u mbushën plot 25 vjet nga lindja […]

“Drita Islame”, fytyra e myslimanëve shqiptarë

“Drita Islame”, fytyra e myslimanëve shqiptarë

Një njeri mbi të gjitha kujdeset për fytyrën e tij, atë pjesë të trupit që e ndan nga të tjerat dhe e identifikon. Njihet kujdesi për flokët, për petkat që veshim, por e dimë që mbi të gjitha sa ngremë kokën nga jastëku, shkojmë e rregullojmë(pastrojmë) fytyrën tonë në pasqyrë. Ajo do të na ndjekë […]

25 vjet dritë nga Drita Islame

25 vjet dritë nga Drita Islame

“Drita Islame”, e themeluar 25 vjet më parë, në janar të vitit 1992, nisi misionin e saj, si organi i parë i shtypit islam në gjuhën shqipe, pas një periudhe të gjatë të ndalimit dhe privimit të lirisë së besimit gjatë kohës së komunizmit. Me 16 nëntor 1990 ishte falur xhumaja e parë pas 23 […]

“Drita Islame”, mision, përgjegjësi, amanet

“Drita Islame”, mision, përgjegjësi, amanet

Shpeshherë kthehemi e shikojmë në kohë, punën që kemi bërë, dhe ndiejmë nevojën e një rivlerësimi. Si në çdo punë në këtë faqe të dheut, edhe puna jonë ka nevojë për vlerësime, sugjerime për të përmirësuar ato që bëjmë në të mirë të misionit të shenjtë që kemi pranuar. “Drita Islame”, që prej vitit 2012 […]

Vizitë H. Ismail Muçej, kryeredaktorit të parë të “Drita Islame”

Vizitë H. Ismail Muçej, kryeredaktorit të parë të “Drita Islame”

Stafi i Drejtorisë së Kulturës në Komunitetin Mysliman, i kryesuar nga drejtori, Dr. Genti Kruja, zhvilloi një vizitë në shtëpinë e kryeredaktorit të parë të gazetës “Drita Islame”, H. Ismail Muçej. Dr. Genti Kruja e falënderoi z. Muçej për pritjen dhe i përcolli urimet më të përzemërta të Kryetarit të Komunitetit Mysliman, H. Skender Bruçaj […]

Mirë se na erdhe “Drita Islame”

Mirë se na erdhe “Drita Islame”

Mirë se na erdhe o “Drita Islame”, që për afro gjysmë shekulli mjegulla e retë e kohës penguan rrezet tuaja që të shihnin qartë jetën tonë e të na ndriçonin shpirtrat! Mirë se na erdhe o rreze e syve të shpirtrave tanë që po na ndriçon të gjejmë rrugën e vërtetë morale nëpër një tokë […]

400 numra “Drita Islame”

400 numra “Drita Islame”

“Drita Islame”, e themeluar më 1992, nisi misionin e saj pas një periudhe të gjatë zbrazëtie mediatike të Islamit, në një panoramë jetike ku regjimi komunist pothuajse kishte shfarosur gjithçka. Më 7 tetor 1991, Haxhi Hafiz Sabri Koçi i drejtohej Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve me një shkresë ku, mes të tjerash, i kërkonte […]

24 vjet “Drita Islame” dhe rrugëtimi vazhdon…

24 vjet “Drita Islame” dhe rrugëtimi vazhdon…

24 vjet më parë, më 10 janar 1992, hapi dritaren e saj gazeta dyjavore, më pas e përmuajshme “Drita Islame”, prej së cilës filloi të rrezatojë një dritë, e cila nuk ngroh trupin, por depërton brenda tij në shpirt e në zemër, për t’i ushqyer ato me një ushqim më të vlefshëm dhe më jetëgjatë […]

Të përhapësh Dritën…

Të përhapësh Dritën…

Ata që hodhën firmat e tyre në faqet e “Drita Islame” nuk do të harrohen kurrë. Më të shquarit shkëlqyen si frymëzues, si pararendës dhe si bartës ndryshimesh të rëndësishme. Ata e kryen në mënyrë të shkëlqyer detyrën e tyre, duke e pasuruar biografinë, traditën dhe historinë e shtypit shqiptar islam, duke bërë që bashkëkohësit, […]

Page 1 of 212