dobite

Nenexhiku dhe vetitë e tij pozitive për shëndetin

Nenexhiku dhe vetitë e tij pozitive për shëndetin

Studimet e kryera kohët e fundit në lidhje me aromaterapinë tregojnë se aromat e mira mund të kenë efekte shumë pozitive në përmirësimin e gjendjes fizike dhe shpirtërore të njeriut. Shumë ekspertë të mjekësisë alternative në vendet perëndimore u rekomandojnë pacientëve të tyre mjekime me aroma të këndshme përveç mjekimit me medikamente. Më pak janë […]

Dobitë e agjërimit për individin

Dobitë e agjërimit për individin

Dobitë trupore Njeriu është një qenie e krijuar si sintezë e shpirtit me trupin. Ashtu siç trupi pa shpirtin nuk shpreh ndonjë gjë, ashtu dhe shpirti pa trupin nuk përbën ndonjë vlerë njerëzore. Me ato që ha e pi, me qëndrimet dhe veprimet, me adhurimet, përgjithësisht me detyrat dhe ritet fetare që përpiqet t’i kryejë, […]

Myftinia e Shkodrës, tribunë islame dhe shkencore në prag të Ramazanit  

Myftinia e Shkodrës, tribunë islame dhe shkencore në prag të Ramazanit   

Pasditën e së shtunës, më 13 qershor 2015, Myftinia Shkodër organizoi një tribunë shkencore në pritje të muajit Ramazan, ku i ftuar special si ligjërues, ishte shkencëtari i mirënjohur i trevave shqiptare, Dr. Ali F. Iljazi nga Gjakova. “Ndikimi i agjërimit në proceset biokimike dhe bioritëm”, ishte tema e këtij takimi, ku mjeku i mirënjohur gjakovar, shqyrtoi […]

Televizori në familje

Televizori në familje

Përdorimi i televizorit në familje është i lidhur ngushtë me kuptimin e jetesës, madje edhe më gjerë, me kuptimin e shfrytëzimit racional e të kulturuar të kohës së lirë. Megjithëse një mrekulli e teknikës dhe një mjet i fuqishëm informacioni, ndikimi i televizorit mbi njerëzit shoqërohet edhe me kundërshti të caktuara. Kështu, p.sh. ai, në […]

Dobitë shëndetësore të agjërimit

Dobitë  shëndetësore të agjërimit

  Agjërimi përveç adhurimit dhe ndikimit shpirtëror, moral dhe social, ka edhe shumë efekte pozitive për shëndetin e njeriut. Dihet tashmë se shumë prej kafshëve dhe insekteve agjërojnë, ka prej tyre që agjërojnë disa ditë, kurse të tjera agjërojnë edhe disa muaj. Për sa i përket agjërimit të njerëzve, shohim se jo vetëm ata popuj […]