dituria

Dituria është thesari i myslimanit

Dituria është thesari i myslimanit

Feja islame e mbështet zhvillimin dhe përparimin e njerëzimit në dituri. I pari verset kur’anor që iu komunikua Muhamedit a.s. ishte: “Lexo me emrin e Zotit tënd, i Cili krijoi (çdo gjë)”. Është më se e qartë që mesazhi i Allahut për njerëzit është të mësuarit dhe kjo për të gjithë myslimanët pa dallim, për […]

Të lexuarit, sfida jonë

Të lexuarit, sfida jonë

Të lexuarit, si rezultat i të pasurit gjuhë të folur dhe të shkruar, është procesi bazik nëpërmjet të cilit njeriu kridhet në botën e librit, pra në botën e dijes. Jo të gjithë njerëzit veprojnë në jetën e tyre me të njëjtat mënyra,  forma e përmasa. Kjo sepse gjithsecili prej tyre mbart veçori specifike. Nisur […]

Kryetari Skender Bruçaj: Dituria rruga e vetme larg çdo lloj radikalizmi

Kryetari Skender Bruçaj: Dituria rruga e vetme larg çdo lloj radikalizmi

Intervista e Kryetarit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë për BIRN.  Zoti Bruçaj, sot e gjithë bota i ka kthyer sytë nga Franca pas ngjarjes së rëndë të ndodhur në redaksinë e gazetës Charlie Hebdo, ndërkohë që Komuniteti Mysliman i Shqipërisë e dënoi përmes një deklarate sulmin terrorist. Por përtej deklaratës zyrtare, si është përjetuar kjo […]