deshmi

Athina osmane në një ekspozitë

Athina osmane në një ekspozitë

“Athina osmane” titullohet ekspozita e çelur në kryeqytetin grek dhe që përmban vepra artistike, harta, monedha, dorëshkrime, foto dhe libra që i përkasin periudhës të sundimit osman, i cili zgjati nga shekulli i katërmbëdhjetë deri në shekullin e tetëmbëdhjetë. Përgjatë këtyre katër shekujve, kryeqyteti i sotëm grek, Athina, nuk ishte më shumë se një fshat […]